Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sportske igre mladih

Stotine učenika natjecalo se diljem županije, a najbolji su izborili finale u Splitu

1/3
Foto: Sportske igre mladih
U Topuskom su plasman na regionalne turnire u Kinder turniru u košarci i odbojci osigurale ekipe Cedevita, Razarači, Jastrebovi, Queens i Masterclass.

U sklopu Plazma Sportskih igara mladih u Sisačko-moslavačkoj županiji uspjela se prije raspirivanja epidemije koronavirusa održati Turneja radosti. Sportsko-edukativna događanja održana su u tako u Popovači, Glini, Topuskom i Sisku.

Povratak crkvenih knjiga Sisačkoj biskupiji Vraćene 103 knjige, matice krštenih, umrlih i vjenčanih

Đaci iz 70 osnovnih škola

– Mladi su budućnost i najvažnija briga ove županije te se puno ulaže u njihov razvoj, a Igre su najbolji način promicanja sporta. Ovu manifestaciju podržavamo niz godina u nekoliko gradova naše županije te će se takva situacija nastaviti i u narednim godinama – rekao je u Topuskom župan Ivo Žinić.

Cilj projekta Sportskih igara mladih jest identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbi protiv diskriminacije i rasizma te prevenciji svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz šest partnerskih zemalja, a sufinancira se iz Erasmus + Sport programa Europske unije te je njegova ukupna vrijednost 365.525 eura. Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a djeca se natječu u 10 sprotova.

Sporazum o financiranju prometnica Obnova županijskih cesta Uskoro radovi na 40 kilometara prometnica

U napetom turniru u graničaru u Popovači zlatne medalje osvojile su ekipe Old School i Zorkići, dok su u atletici slavili Vita Mišković, Leon Pavlović, Karmen Martinović i Noa Sučija.

U Topuskom su u graničaru slavili Lavovi i Topličani, a u trčanju su najbrži bili: Arijana Dobrenić, Matej Žugaj, Melani Mitar i Gabrijel Nikić. U Glini su napete utakmice graničara iznjedrile dvije pobjedničke ekipe: Sovice i Turbo četvrtaše.

Završnica krajem lipnja

U trčanju su najbrži bili Petar Arambajsa, Monika Perak, Ivano Marović i Lucija Lucić. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Splitu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Sisku Kolodvor završen, a gradnja novog Odranskog mosta počinje

U Topuskom su plasman na regionalne turnire u Kinder turniru u košarci i odbojci osigurale ekipe Cedevita, Razarači, Jastrebovi, Queens i Masterclass.