Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Darovanje državne imovine

Grad je vlasnik stadiona u Borovu naselju

Foto: Branimir Bradarić
Riječ je o sportskom objektu ukupne vrijednosti 4,1 milijun kuna

Sportsko igralište i sportski dom u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, koji su dosad bili u vlasništvu RH, od prije nekoliko dana u vlasništvu su Grada Vukovara. Sportsko igralište površine je 25.707 m², a sportski dom 475 m² i njihova ukupna vrijednost iznosi više od 4,1 milijun kuna.

Novi program – napredna škola plivanja Predstavljen projekt Swimm Novi program – napredna škola plivanja

– Riječ je o nekretnini koja je poprilično devastirana još od rata i cilj nam je upravo taj dio grada obnoviti i privesti svrsi odnosno sportskoj namjeni koju je imao i nekada. Trebat će jako puno sredstava kako bi se taj stadion vratio u život i dobio svoju funkciju sportskoga objekta što će i dalje biti. Ovim činom došlo je do promjene vlasništva i odsad će Grad Vukovar moći upravljati ovom imovinom i njenom namjenom – rekao je Penava.

Na potpisivanju ugovora u Vukovaru bio je i ministar državne imovine Mario Banožić koji je rekao da je njegovo ministarstvo na temelju Zakona o pravima državne imovine do sada s Vukovarsko-srijemskom županijom, odnosno jedinicama lokalne samouprave, potpisalo 16 ugovora o darovanju ukupne vrijednosti 147 milijuna kuna. Tu je i 11 tabularnih izjava i 15 ugovora po drugim osnovama.

Rođendan Plivališta Vukovar U tri godine plivalištem prošlo 360.000 korisnika

Izrazio je i nadu da će ubrzo i druge nekretnine od važnosti za grad Vukovar prenijeti vlasništvo kako bi bile na korist svim građanima. Tijekom posjeta Vukovaru Banožić i Plećaš posjetili su i tvornicu Borovo, gdje je bilo riječi o planu restrukturiranja, a razgovaralo se i o daljnjim ulaganjima u Luku Vukovar.