Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Predstavljen projekt Swimm

Novi program – napredna škola plivanja

Novi program – napredna škola plivanja
Foto: Branimir Bradarić
Provedbom ovog programa omogućit će se djeci razvoj u sportu te povećati broj sportskih aktivnosti na području grada.

Razvojna agencija Vukovar, javna ustanova Sportski objekti Vukovar i Grad Vukovar provode projekt pod nazivom „Swimm“, a koji je još jedan u nizu natječaja „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“.

Ravnateljica Mirela Hutinec Konstituirano Kulturno vijeće Grada Vukovara

Projekt je u 100-postotnom iznosu financiran sredstvima EU, a njegova ukupna vrijednost iznosi više od 1,4 milijuna kuna. Trajanje projekta je tri godine.

Predstavljajući projekt, ravnatelj javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo kazao je da je cilj projekta razvoj novih sportskih sadržaja te povećanje dostupnosti sportskih aktivnosti za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole na području Grada Vukovara.

Potpisan ugovor s izvođačima radova Modernizacija pruge Vukovar – Vinkovci vrijedna je 516,3 milijuna kuna

Projektom će se razviti novi sportski program "Napredna škola plivanja" koji će unaprijediti sportsku ponudu na području Vukovara, a uz to osigurana je i edukacija trenera za rad s ciljanom skupinom.

Provedbom ovog programa omogućit će se djeci razvoj u sportu te povećati broj sportskih aktivnosti na području grada.

Već je odabrano prvih 50-ak radnika koji kreću na višemjesečnu obuku U travnju prva zapošljavanja u avioindustriju u Vukovaru

– Posebno mi je drago što se ovim projektom kod naših najmlađih sugrađana potiče zdrav način života. Nastojimo od najmlađe dobi naše sugrađane uvući u svijet sporta, u ovom slučaju plivanja, te ih na taj način maknuti od videoigrica i televizijskih ekrana. Ovim projektom razvija se i svijest o zdravom životu i kulturi sporta kod vukovarskih mališana – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.