Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Blagdan sv. Florijana, svog zaštitnika, vatrogasci proslavili na novoj adresi

Grad osigurao novi prostor za JVP Našice te nabavio opremu i vozila

Foto: Grad Našice
Zahvaljujući ovim ulaganjima, sigurnija je i imovina građana jer smo mi spremni u svakom trenutku izaći na intervenciju i pomoći građanima, ističe V. Gašić

Zbog epidemije koronavirusa, na blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, izostao je tradicionalni svečani prijam vatrogasaca u uredu gradonačelnika. Kako su vatrogasci vrlo važna karika u životu svake zajednice, gradonačelnik Josip Miletić otišao je ovoga puta k njima i posjetio ih u njihovim novim prostorima u Ulici braće Radića.

Donacija našičkom Crvenom križu i socijalnoj samoposluzi Grad im donirao 70.000 kuna kako bi oni mogli pomoći građanima u doba korone

Izvrsna suradnja u epidemiji

Gradonačelnika i predsjednika Upravnog vijeća JVP-a Marija Repinca dočekali su čelnik vatrogasne zajednice Vlatko Gašić, zapovjednik JVP-a Danijel Matković, tajnik vatrogasne zajednice Zdenko Cingel... Gradonačelnik im je prije svega čestitao njihov dan te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, uz želje za što manje intervencija koje život znače. Otišli su potom u nove prostorije u kojima odnedavno žive i rade vatrogasci.

– Koristim ovu prigodu da svim našim vatrogascima, članovima Javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljnim vatrogasnim društvima čestitam Dan vatrogasaca, njihovog zaštitnika sv. Florijana te im ovom prilikom želim puno uspjeha u njihovom radu u narednom periodu. Sa zadovoljstvom mogu reći kako je Grad Našice osigurao i renovirao novi prostor za JVP Našice te nabavio opremu i vozila koji su nužni za intervencije i sigurnost građana – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Istaknuo je kako je uvjeren da će vatrogasci svojim radom opravdati sve što je uloženo u vatrogastvo na našičkom području.

Gradonačelnik se osvrnuo i na zajednički rad u prethodnom razdoblju, istaknuvši kako su Grad Našice i vatrogasci ostvarili izvrsnu suradnju za vrijeme epidemije koronavirusa te je zahvalio na pomoći. Poručio je kako će Grad uvijek pomoći vatrogascima kada im to bude potrebno.

Izvrsna suradnja Osječko-baranjske županije i Grada Našica Čak 45 milijuna kuna ulaže Županija u Našice: radovi na bolnici, školama, Domu zdravlja...

Preglednija lokacija

Predsjednik Vatrogasne zajednice Vlatko Gašić istaknuo je kako JVP Našice ima jako dobar i kvalitetan odnos s Gradom te kako su vrlo zadovoljni odnosom uprave Grada Našica prema vatrogascima.

– Grad Našice je puno uložio u nas vatrogasce, uloženo je puno u sam objekt, kao i vatrogasna vozila. Zahvaljujući ovim ulaganjima od iznimnog značaja, sigurnija je i imovina građana jer smo mi spremni u svakom trenutku izaći na intervenciju i pomoći našim građanima – kazao je Vlatko Gašić.

Gradu Našicama i gradonačelniku Josipu Miletiću na novoobnovljenom prostoru zahvalio je i zapovjednik JVP-a Danijel Matković.

– Grad je investirao u prostor, opremu i vozila kako bi naš JVP mogao dobro funkcionirati. Imamo svu potrebnu opremu koja nam je nedostajala te smo adekvatno opremljeni – istaknuo je Matković. Naglasio je kako je lokacija novih vatrogasnih prostora puno bolja i preglednija prilikom izlaska vozila na teren. Nema više klasične gužve središta grada, kao što je to bilo do sada, te se puno lakše izlazi na intervenciju.

IZBOR NAJUSPJEŠNIJIH NAŠIČKIH SPORTAŠA Najbolji kolektiv je svjetski poznat RK Nexe

– Iako smo nešto dalje od centra, to ne znači da na svaku lokaciju u gradu nećemo stići na vrijeme. Ova je lokacija stvarno odlična jer naši izlasci ne zahtijevaju posebne manevre, na što smo morali posebno paziti kod starih prostorija. Svaka prostorija je vrhunski opremljena i funkcionalna, a rad je u takvim uvjetima puno lakši – zaključio je.