Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Požegi provedena aktivnost pod nazivom Vlak je uvijek brži

Grad podržao preventivnu akciju HŽ-a: Poštujte pravila, pružni su prijelazi vrlo opasni za neoprezne

Foto: pozega.hr
U zadnjih pet godina na željezničko-cestovnim prijelazima diljem Požeško–slavonske županije zabilježeno je 10 nesreća s dvoje ozlijeđenih

HŽ Infrastruktura već dvadeset godina provodi edukativno-preventivnu akciju “Vlak je uvijek brži” s ciljem upozoravanja svih sudionika u prometu na opasnosti koje prijete prilikom neopreznog prelaženja pruge ili boravkom uz prugu. Svoju akciju održali su i u Požegi, na željezničko-cestovnom prijelazu PŽ 1 u ulici Stjepana Radića i to u suradnji s Gradom Požegom, HAK-om te Policijskom upravom Požeško-slavonskom. Akciju HŽ Infrastrukture svojim dolaskom je podržao i gradonačelnik Darko Puljašić.

Radost u vijećnici Požeške bebe na prijmu kod gradonačelnika

Zajedničkim snagama

– Grad Požega podržava sve akcije koje idu u smjeru edukacije i prevencije, ali podržava i sve aktivnosti koje rezultiraju kvalitetnijim osiguravanjem i označavanjem pružnih prijelaza kako bi oni bili što vidljiviji i sigurniji za naše građane, sudionike u prometu. S Hrvatskim željeznicama imamo dobru suradnju i nadamo se kako ćemo zajedničkim snagama, pa i ovakvim preventivnim akcijama pokazati i usmjeriti naše sugrađane na oprez, jer pružni prijelazi su za neoprezne vrlo opasni prijelazi – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Akcijom “Vlak je uvijek brži” HŽ Infrastruktura želi upozoriti sudionike u cestovnom prometu na potrebu poštivanja prometnih znakova i signalizacije koji se nalaze u blizini ili na prijelazu ceste preko željezničke pruge. Namjera je podignuti svijest vozača, biciklista i pješaka da su nesreće na željezničko-cestovnim prijelazima u 98 posto slučajeva posljedica neodgovornog ponašanja sudionika u cestovnom prometu te zanemarivanja i nepoštivanja prometnih znakova i prometne signalizacije.

POŽEGA U Tehničkoj školi svečano je otvoren Praktikum za automehaniku i autoelektriku

Osigurani prijelazi

– U zadnjih pet godina na željezničko-cestovnim prijelazima diljem Požeško–slavonske županije zabilježeno je 10 nesreća s dvoje ozlijeđenih, a polomljeno je 48 polubranika. HŽ Infrastruktura ulaže vrlo velike napore kako bi modernizirala i dodatno osigurala što više željezničko-cestovnih prijelaza i time dodatno povećala razinu sigurnosti svih sudionika u prometu na križanjima željezničkih pruga i cesta – rekla je Vlatka Škorić, suradnica za korporativne komunikacije u HŽ Infrastrukturi.

U Hrvatskoj ima 1512 željezničko-cestovnih prijelaza i svi su osigurani. Međutim, niti jedna razina osiguranja nije dovoljna ako sudionici u prometu ne poštuju prometna pravila i signalizaciju. Stoga, oprez!

Privremeno preseljenje Gradska knjižnica započela s radom u novom prostoru Izbornik se na terenu družio s polaznicima škole nogometa NK Dinama “Sport uključi” Izbornik Dalić podržao projekt Katoličke gimnazije