Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Ministarstvo državne imovine Bjelovaru darovalo zgradu bivšeg Doma učenika SŠ-a

Grad se obvezao – u roku pet godina Đački će dom prenamijeniti u studentski

Foto: Grad Bjelovar
Studenti bi, osim smještaja, trebali dobiti i adekvatnu kantinu kakvu do sada nisu imali

Zgrada bivšeg Doma učenika srednjih škola Bjelovar poznata kao Đački dom, prešla je u vlasništvo Grada Bjelovara. Odluku o darovanju donijelo je Ministarstvo državne imovine, a riječ je o dvije zgrade s dvorištem, procijenjene vrijednosti od 5,850.000 kuna.

Umjetnik i grafiter Pavle Tandara idejni začetnik oslikavanja zgrada Dvanaest novih umjetničkih murala krasi pročelja zgrada

Slijedi energetska obnova

Grad Bjelovar obvezao se u roku pet godina, od potpisa ugovora o darovanju, nekretninu prenamijeniti u studentski dom.

– Studentski dom bit će namijenjen za studente Veleučilišta u Bjelovaru. Grad Bjelovar potpisao je sporazum s Bjelovarsko-bilogorskom županijom o prenamjeni ovog prostora zajedničkim snagama. Mi imamo đačko-studentski dom koji nikad zapravo nije bio studentski, a potrebe za smještajem studenata doista postoje. Dosadašnja procedura obuhvatila je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koji su potezali neriješene vlasničke odnose još iz prošle države, međutim to je konačno riješeno i Grad Bjelovar dobio je zgradu u trajno vlasništvo. Zgrada je u dobrom stanju, ali planiramo je energetski obnoviti. Ne želeći skrštenih ruku čekati, mi smo pripremili i projekt energetske obnove u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna za natječaj koji se najavljuje krajem prosinca. Uvjeren sam da ćemo uspješno realizirati i ovaj kao i brojne druge projekte. Bitno je da realizacija tog projekta ne uvjetuje mogućnost smještaja studenata već sada – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

U fazama Bjelovar će graditi novo spremište Arhiva

Grad Bjelovar već sad razgovara s Veleučilištem u Bjelovaru kako uputiti molbu za dozvolu za smještaj i za potrebne subvencije. 

Zahvala Županiji

Gradonačelnik Hrebak se još jednom zahvalio na suradnji Županiji i pomoći na ostvarenju ovog nastojanja. Jedan od daljnjih projekata u sklopu doma će biti i uređenje studentske kuhinje za omogućavanje prehrane koja se dosad svakako rješavala. Nema razloga da obnovljena kuhinja, prema riječima gradonačelnika Hrebaka, ne bude centralno mjesto na koje će studenti moći dolaziti i pojesti topli obrok.

Intervju s gradonačelnikom Darijem Hrebakom Poznati smo kao transparentan grad bez prireza, riješili smo čvor Farkaševac...

Želimo našim studentima omogućiti  razinu standarda kao što imaju i drugi studentski gradovi u Hrvatskoj, jer grad Bjelovar ne može biti grad znanja bez jakog studentskog uporišta i Veleučilišta koje će biti pokretač gospodarstva 21. stoljeća.