Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OBITELJSKE KUĆE

Grad sufinancira energetsku obnovu

Vukovar
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Na gradskoj web-stranici nalazi se i obrazac prijave koji mogu iskoristiti građani zainteresirani za sufinanciranje energetske obnove svojih obiteljskih kuća.

Grad Vukovar objavio je javni poziv za dodjelu sredstava fizičkim osobama s područja grada za potrebe sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća za 2020./2021. godinu.

Obilježen Dan županije, uručena priznanja zaslužnima Županija je realizirala brojne projekte, a velika su očekivanja i u razvoju

Prema stavkama poziva prijaviti se mogu samo obiteljske kuće koje su energetskog razreda D ili lošijeg te se nalaze na području grada Vukovara. Isto tako neophodno je i da vlasnici imaju sklopljen Ugovor o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Grad Vukovar će korisnicima dodjeljivati sredstva za opravdane troškove projekta u maksimalnom iznosu do 68.000 kuna s PDV-om. Stopa sufinanciranja od 20% opravdanih troškova primjenjuje se na sve prihvatljive aktivnosti energetske obnove obiteljske kuće. Grad Vukovar će dodjeljivati sredstva donacije do konca 2021. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava, ovisno o tome koji uvjet prvi nastupi – stoji u pozivu.

Prema idejnom rješenju renomiranog hrvatskog umjetnika Borisa Ljubičića U VUKOVARU Na četiri ulaza postavljene skulpture koje simboliziraju ulazak u mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Navodi se da su opravdani troškovi nabave i ugradnje materijala, nastali tijekom 2020./2021. godine, a odnose se na povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora, energetske obnove vanjskog zida, stropa, poda ili krova, zamjenu postojeće stolarije kao i cjelovitu energetsku obnovu.

Na gradskoj web-stranici nalazi se i obrazac prijave koji mogu iskoristiti građani zainteresirani za sufinanciranje energetske obnove svojih obiteljskih kuća.