Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Žurni postupak

Grad Umag nabavio novi dodatni respirator i "bio bag"

1/3
Foto: Grad Umag
Bio bag je izolacijska jedinica odnosno prijenosni krevet koji služi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima

Grad Umag nabavio je u ponedjeljak po žurnom postupku radi bolje zdravstvene sigurnosti građana još jedan respirator i tzv. bio bag, to jest izolacijsku jedinicu - prijenosni krevet koji služi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima.

- Zdravlje nam je svima prioritet, a u ovim novonastalim okolnostima pogotovo - poručio je umaški gradonačelnik Vili Bassanese i dodao da će tako "najefikasnije zaštititi građane i medicinsko osoblje od mogućih zaraza".

U Istri su po POS- ovu modelu izgrađena 393 stana, od toga najviše u Umagu 122 Umag Potpisan ugovor o gradnji 120 POS-ovih stanova za 1200 eura po kvadratu

Istaknuo je da umaška ispostava Zavoda za hitnu medicinu trenutačno ima dva respiratora, a dodatni će uređaj uvelike pomoći u spašavanju pacijenata na tom području na kojem ih je trenutačno 20 zaraženo koronavirusom.

- Umag je zbog svojega geografskog položaja izloženiji aktualnoj prijetnji više od drugih krajeva, što se u gradu osjeća na svakom koraku. Upravo smo zbog toga poduzeli sve što je u našoj moći ne bismo li preventivnim mjerama smanjili i zaustavili širenje virusa. Iako nabava respiratora i 'bio baga' ne rješava problem širenja virusa, sigurno pomaže u liječenju već inficiranih sugrađana i u zaštiti medicinskog osoblja prilikom transporta - poručio je Bassanese.

Umaški gradonačelnik zahvalio je svim liječnicima, zdravstvenim djelatnicima i tehničarima.