Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Kamerama protiv divlje vožnje u Karlovcu

Grada planira na deset lokacija kamerama nadzirati utrke na cestama

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Morat ćemo kamere postaviti s policijom i te kamere ne bi bile samo za snimanje nego i za evidentiranje prekršaja na temelju kojih se može ispostaviti kazna, kazao je Damir Mandić

Grad Karlovac će, kada se za to steknu uvjeti, brzoj vožnji u određnim dijelovima grada pokušati stati na kraj postavljanjem nadzornih kamera. Jedna od takvih lokacija je i Marmontova aleja u gradskoj četvrti Dubovac, odnosno državna cesta D6 koja je trenutačno u rekonstrukciji, no kada radovi završe, tamošnji se stanovnici boje da bi nova cesta mogla biti još zanimljivija kao mjesto utrkivanja.

Karlovac Pokusna vježba za prijam oboljelih u dekontaminacijski sustav

– Ona je godinama pista za brze automobile i motore. U više navrata smo postavljali pitanje i tražili način da se spriječi divljanje na toj cesti jer ugrožavaju stanare, šetače, posebno djecu - kazao je dr. Željko Štajcer, stanovnik Dubovca, ali i gradski vijećnik koji na taj problem stalno upozorava.

Stoga je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća u ime svojih sumještana tražio postavljanje radara, naplaćivanje kazni za prekomjernu brzinu, bilo što kako bi Marmontova aleja bila sigurna.

Pročelnica za komunalne poslove Hermina Komanac kazala je da će Grad razgovarati s Hrvatskim cestama i doći do zajedničkog rješenja koje će odrediti struka. Do tada, dodala je, postoji prometna oprema kojom će vozačima pokušati objasniti da uspore u vožnji kroz grad.

No, gradonačelnik Karlovca smatra da bi kamere bile najbolje rješenje; bile su u planu, ali onda je došla koronakriza koja je zaustavila provedbu plana.

Glazbena škola Karlovac Koncert klasične glazbe na klupici u parku

- Jedino rješenje za Marmontovu aleju, ali i za ŠRC Koranu i za neke druge piste u gradu, su kamere. Trebalo bi ih postaviti na desetak lokacija u gradu. Morat ćemo kamere postaviti s policijom i te kamere ne bi bile samo za snimanje nego i za evidentiranje prekršaja na temelju kojih se može ispostaviti kazna - kazao je Damir Mandić.

Podsjetio je na naselje Sajevac gdje je Grad postavio nadzorne kamere koje su rezultirale time da se prekršitelji jasno uoče i pronađu, što je onda dovelo i do sigurnijeg prometa.