Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Veliko priznanje

Građani odlučili – Poduzetnički inkubator PISMO je najbolji EU projekt u Hrvatskoj

Među najuspješnijim gradovima i najboljim EU projektima u 2020. godini je i projekt Poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska
1/2
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Projekt PISMO je vrijedan gotovo 25 milijuna kuna, a osmislila ga je Razvojna agencija SI-MO-RA.

Među najuspješnijim gradovima i najboljim EU projektima u 2020. godini je i projekt "Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska". Svečanom proglašenju najboljih i dodjeli priznanja u Zagrebu nazočio je i župan Ivo Žinić koji je za spomenuti projekt primio priznanje za najbolji EU projekt u Hrvatskoj.

Početna konferencija projekta “Svijet graševine” Početna konferencija projekta Vinsko-turistički brend Požeško-slavonske županije i njezinih gradova

Naime, u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te medijskim partnerima Hrvatska zajednica županija provela je izbor za najuspješniji EU projekt u Hrvatskoj. Peteročlani žiri odlučio je o pobjednicima u četiri kategorije – doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, prekograničnoj suradnji, znanosti i inovacijama te poduzetništvu, a posebna se nagrada dodjeljuje u kategoriji glasova građana. Projekti iz 20 županija i grada Zagreba prikupili su više od 25.000 glasova, a najviše, čak 8.051 glasova, čak 30,15 posto ukupnog broja glasova osvojio je projekt PISMO.

– Ovaj projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se županija nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj, najbrže rastuće industrije na svijetu. Zadovoljan sam priznanjem kao i time što janost prepoznaje korist i važnost ovog poduzetničkog inkubatora koji je postao prepoznatljiv i izvan granica zemlje – rekao je župan Žinić.

Na području Županije Baranya prošle je godine ostvareno 700.000 noćenja Počeo EU projekt Uz pomoć manjina, turističku ponudu učinit će vidljivijom na razini regije i šire

Projekt je u početku bio zamišljen u pet koraka razvoja, međutim počeo se tolikom brzinom razvijati da se uskoro planira i gradnja kampusa gaming industrije. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost je 24,973.058,02 kuna. Uz nositelja projekta Razvojnu agenciju SI-MO-RA, partneri su još i Sisačko-moslavačka županija i Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Poduzetnički inkubator PISMO sastoji se od dvije zgrade, 26 funkcionalnih jedinica, koje će biti opremljene najmodernijom tehnologijom, što uključuje: VR opremu, glazbeni studio, videostudio, konferencijsku dvoranu, motioncapture studio, 3D printer, multimedijski prostor i još mnogo toga.

Otvorenje drugog doma malih kreativaca Otvorenje drugog doma malih kreativaca Završen je projekt energetske obnove Dječjeg kreativnog centra u Puli vrijedan 10 milijuna kuna

Nakon gradnje gaming inkubatora koji je oživio Novsku i onamo privukao mlade gamere i startup poduzetnike iz čitave zemlje, Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija SI-MO-RA kreću u nastavak projekta – gradnju Kampusa gaming industrije vrijednog više od 62 milijuna eura, a koji je proglašen i Strateškim projektom Republike Hrvatske.