Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
već svi useljeni

Grade nove gradske stanove za mlade

1/7
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Cijena najamnine za dvosobne stanove površine 49,29 m2 iznosi 920 kuna, a za trosobne stanove površine 59,89 m2 1100 kuna

Novi gradski stanovi za mlade obitelji projekt su kojim u Slavonskom Brodu nastoje stvoriti preduvjete za ostanak mladih na ovom području, ali i privlačenje onih iz drugih krajeva. Projektom vrijednim 5,7 milijuna kuna predviđena je gradnja dviju novih zgrada s 12 dvosobnih i trosobnih stanova ukupne površine 800 četvornih metara.

Manifestacija će trajati od 7 do 13. travnja Svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić Vlakom iz davnina od Zagreba do Sl. Broda

Slavonski Brod jedini je grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost, potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi stanovi u prve dvije zgrade useljeni.

Cijena najamnine za dvosobne stanove površine 49,29 m2 iznosi 920 kuna, a za trosobne stanove površine 59,89 m2 1100 kuna. U Gradskoj upravi ističu kako obje zgrade imaju energetski certifikat B. Napominju i kako su provođenjem ovog projekta već privukli mlade iz drugih krajeva te kako se na natječaj mogu prijaviti i samohrani roditelji s djecom te izvanbračne zajednice.

Posjet veleposlanika Slavoncima zanimljiva izraelska iskustva u navodnjavanju