Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Luka Polačište

Građevinska dozvola za spojnu cestu

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Županijska uprava za ceste dobila je pravomoćnu građevinsku dozvolu za spojnu prometnicu od buduće luke Polačište do državne ceste D118 u Korčuli. Riječ je o projektu od velike važnosti za grad Korčulu i cijeli otok.

Zahvatom je predviđena izgradnja spojne ceste od županijske ceste ŽC6224 do državne ceste DC118 u duljini od 1710 metara te rekonstrukcija državne ceste DC118 u duljini od 263 metra. Ujedno, riječ je i o prometnici kroz nenaseljena područja koja će omogućiti najkraće povezivanje luke Polačište s državnom cestom.

Inače, radovi na izgradnji luke Polačište, vrijedni više od 25 milijuna eura, su u tijeku. Riječ je o najvećem lučkom infrastrukturnom projektu u povijesti otoka Korčule.

Riječ je o investiciji Županijske lučke uprave Korčula vrijednoj više od 25 milijuna eura sufinanciranoj sredstvima Europske unije i državnog proračuna dubrovačko-neretvanska županija Radovi na luci Polačište u Korčuli teku predviđenim planom Sukladno zamolbama Grada Ploča i Općine Konavle, žurnim postupkom sazvana je 15. sjednica Županijske skupštine Ustupljena prava građenja za potrebe vrtića u Općini Konavle i Gradu Ploče Zbog povećanog broja zahtjeva šire se dva vrtića – smještaj će imati sva djeca Dubrovačko-neretvanska županija REBALANS PRORAČUNA Županijski proračun povećan za 6,8 milijuna eura