Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisak

Gradi se reciklažno dvorište

Prema riječima izvođača do kraja lipnja trebali bi biti završeni svi radovi
1/12
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ukupna vrijednost projekta je 4,2 milijuna kuna i nalazi se neposredno uz još jedan projekt koji će se također financirati sredstvima fondova EU, a to je spoj Zvonimirove ulice i Komunalne zone koji je 4,2 milijuna kuna, rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

Sisak gradi svoje prvo reciklažno dvorište, na lokaciji ispod Mosta Gromova. Projekt je financiran sredstvima fondova EU putem Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Poljska umjetnica NeSpoon motiv hrvatske čipke oslikava na pročelju zgrade u Ulici Oktavijana Augusta festival RE THINK Street art umjetnici ukrašavaju pročelja sisačkih zgrada

- Ukupna vrijednost projekta je 4,2 milijuna kuna i nalazi se neposredno uz još jedan projekt koji će se također financirati sredstvima fondova EU, a to je spoj Zvonimirove ulice i Komunalne zone koji je 4,2 milijuna kuna. Ta dva projekta zajedno dio su jednog velikog fonda od ukupno 43 projekta vrijednosti 132 milijuna kuna, od čega je 100 milijuna kuna bespovratnih i svi ti projekti financiraju se državnim ili sredstvima EU. U nastavku uređenja tog dijela grada planirana je gradnja nove sportske dvorane Zeleni Brijeg te multimodalnog „Park and Ride“ parkirališta za potrebe putnika HŽ-a i Auto prometa. Također, privatni investitor gradi svoje novo sjedište pored autopraonice – naglasila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska gradilišta.

sisak U bolnicu napokon stigao uređaj za magnetnu rezonancu

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Toni Gale i GIP Pionir, a prema riječima predstavnika tvrtki do kraja lipnja trebali bi biti završeni svi radovi. 

– Gradnjom reciklažnog dvorišta Sisak Stari osigurat će se infrastruktura za sakupljanje odvojenih komponenti komunalnog otpada, što će uz provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta  – rekla je direktorica Gospodarenja otpadom Sisak Katarina Taučer.

Najavljeno je i kako će se graditi i drugo reciklažno dvorište na lokaciji Capraške ulice. U tijeku je potpisivanje ugovora za ovaj projekt, a na jesen se očekuje raspisivanje natječaja za gradnju. 

POHVALNO Sisačka udruga vodeća po pružanju besplatne pravne pomoći u RH