Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Poduzetnička zona Murvica Jug

Gradit će se Centar novih tehnologija

Centar novih tehnologija
Foto: Zadarska županija
Vrijednost projekta je 38 milijuna kuna, a iz fondova EU odobreno je bespovratnih 20 milijuna kuna, rekla je ravnateljica Inovacije Kevrić

Centar novih tehnologija u Murvici strateški je projekt Zadarske županije, a upravo je raspisan natječaj za gradnju. Procijenjena vrijednost radova je 21,5 mil. kuna, a izvođač će centar morati izgraditi u roku od 10 mjeseci. Inicijativu za projekt pokrenuli su gospodarstvenici, a njegova bi realizacija trebala doprinijeti razvoju metaloprerađivačke industrije. Vrijednost projekta je 38 milijuna kn, a najvećim dijelom financira se novcem EU.

Župan Božidar Longin s kineskim izaslanstvom U posjetu županiji boravilo izaslanstvo prijateljske kineske regije Hainan Longin: Kinezi žele suradnju sa Sveučilištem, ali i naša vina

– Odobrena su bespovratna sredstva EU od 20 milijuna kuna. Riječ je o specijaliziranom poduzetničkom inkubatoru za metaloprerađivačku industriju visokih tehnologija. Ta industrija ostvaruje najveći izvoz u županiji. Partneri su INOVACIJA i Općina Poličnik, a želja je izgraditi obrazovnu tvornicu u kojoj bi se povezali obrazovni, znanstveni i poslovni subjekti županije, odnosno jadranske Hrvatske pa i šire. Danas tržište zahtjeva stalnu edukaciju da bi proizvod bio konkurentan – objašnjava ravnateljica INOVACIJE Vedrana Kevrić.

CNT će se graditi u gospodarskoj zoni Murvica Jug. Rok za dostavu ponuda je 3. listopada. U pripremi je i izrada natječaja za opremanje Centra.

Posjet Poliklinici Teška godina Posjet Poliklinici na obljetnicu poplave