Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Uspjeh u povlačenju novca iz fondova EU

Grubišno Polje na 6. mjestu u Hrvatskoj

Za pročistač je Grad dobio milijun eura iz EU fondova
Foto: Grad Grubišno Polje
Grad je pripremio još osam projekata vrijednih 24 milijuna kuna koji će se provesti sljedećih godina

Grubišno Polje zauzelo je šesto mjesto na listi gradova prema povlačenju neizravne pomoći iz fondova EU. Rezultat je to istraživanja provedenog od strane portala gradonacelnik.hr.

Prema dobivenim podacima u pet godina je u obliku neizravnih pomoći iz EU-a Grad Gubišno Polje godišnje povukao 1 459.091 kunu, ili 225,23 kune po stanovniku, što u konačnici daje iznos od 7.295,455 kuna, odnosno 1126,19 kuna po stanovniku u razdoblju od 2013. do 2017. godine.

duhan Vraća li se duhan na grubišnopoljska polja? Anketirat će poljoprivrednike jesu li za sadnju duhana

– Taj je iznos vezan uz investiciju izgradnje pročistača otpadnih voda, pri čemu smo povukli milijun eura europskog novca. Gradska uprava prati sve natječaje i redovito kreira projekte, pa je tako bilo i u ovom slučaju. Pohvala ide djelatnicima Gradske uprave koji su najzaslužniji za uspjeh takvoga projekta, a time i ovakvo pozicioniranje Grubišnog Polja u istraživanju – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh najavivši kako je pred njima provedba osam projekata financiranih iz europskih fondova, ukupno vrijednih gotovo 24 milijuna kuna.

– Stoga očekujemo da bi Grad u budućim istraživanjima mogao kotirati još i bolje. Ove ćemo godine povući jedan manji dio, ali ćemo u narednom razdoblju povući najveći iznos toga novca kroz projekt dogradnje i adaptacije dječjega vrtića Tratinčica i izgradnje Proizvodno poduzetničkoga inkubatora – ističe Mađeruh najavivši pripremu novih projekata koje će kandidirati na natječaje do kraja ove godine. 

Grubišno Polje Delegacija u Izraelu U Grubišnom Polju uvele bi se nove kulture – indijska konoplja i kikiriki Zlatko Mađeruh Grubišno Polje Bara bi uskoro trebala postati privlačno vikend-izletište