Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 36 pregleda
Opća bolnica Varaždin

Habijan podnio ostavku zbog zapošljavanja telefonista

Damir Habijan
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
U bolnici su se pravdali da zaposlenik, osim što spaja pozive, kontrolira ulaz i izlaz iz bolnice, vodi evidenciju vozila i pali i gasi javnu rasvjetu, a mora i položiti tečaj za vatrogasca

Damir Habijan podnio je ostavku na mjesto člana Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin. Razlog je neslaganje sa zaključkom Upravnog vijeća bolnice vezano uz dopis Udruge slijepih Varaždinske županije koja je prosvjedovala jer na javnom natječaju za telefonista na neodređeno vrijeme u bolnici nije zaposlen njihov član.

Predstavnici vrtića na prijmu kod Sandre Malenice Razmjena iskustva Predstavnici vrtića iz pet zemalja u Varaždinu

Natječaj je bio objavljen 14. ožujka  na internetskim stranicama OB-a Varaždin, a jedini uvjet koji se tražio od kandidata bila je srednja stručna sprema ili KV. Među velikim brojem prijavljenih bio je i član Udruge slijepih sa stopostotnim invaliditetom. No, nije izabran, iako bi, kažu u Udruzi, prema zakonu trebao imati prednost pri zapošljavanju u državnim i javnim službama. Sumnjaju da se unaprijed znalo tko će biti zaposlen.

U bolnici su se pravdali da zaposlenik, osim što spaja pozive, kontrolira ulaz i izlaz iz bolnice, vodi evidenciju vozila i pali i gasi javnu rasvjetu, a mora i položiti tečaj za vatrogasca. Smatraju da je sve provedeno prema zakonu.

Aglomeracija u Varaždinu Počela ključna faza najvećeg projekta u povijesti grada – aglomeracija Kanalizacija za sva varaždinska naselja