Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekti u Vukovaru za bolji i kvalitetniji život

Hotel će se obnoviti i postati konferencijski centar, a zaposlit će se oko 30 ljudi

Hotel Dunav
Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
Vukovarske vlasti najavile ustrojavanje novog sustava upravljanja gradom i projekte koji će donijeti nova zapošljavanja

Grad Vukovar polako, ali sigurno poprima novu vizuru, a Vukovarci iz dana u dan zbog raznih projekata imaju bolji i kvalitetniji život. Upravo radi toga gradske vlasti odlučile su ustrojiti novi sustav upravljanja gradom do boljeg Vukovara.

OŠ Nikole Andrića u Vukovaru OŠ Nikole Andrića u obnovu kreće 2018. Za obnovu vukovarske škole pune rupa od gelera osigurano 15 milijuna kuna

Plivalište podiglo kvalitetu

– Danas svjedočimo novom Vukovaru. U te tri i pol godine realizirali smo niz projekata koji su donijeli jednu novu vizuru Gradu, ali i podignuli kvalitetu života građanima. Među ostalim s radom su započeli plivalište i gradska tržnica, koji su među najmodernijim takvim objektima u Hrvatskoj. Zabilježena su i nova zapošljavanja pa tako na plivalištu radi 25 ljudi – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Objasnio je i da je plivalište, koje se nalazi u gradskoj četvrti Borovo naselje, oživjelo taj dio grada i u isto vrijeme podignulo kvalitetu života. Dodatni rezultat predstavlja i činjenica što su se građani odmakli od teških ratnih tema i okrenuli „normalnim“ i svakodnevnim.

Najavio je i skoru obnovu Vodotornja kao i nekadašnjeg Hotela Dunav koji će biti prenamijenjen u konferencijski centar. I tu će biti novih zapošljavanja. Na Vodotornju će raditi 15-ak osoba, a u konferencijskom centru njih oko 30. Posebno je istaknuo da je Vukovar po socijalnim izdvajanjima prvi, a po poticajima za poduzetnike treći grad u Hrvatskoj.

Martina Dalić u Spačvi Novi stroj za vrhunsku kakvoću Spačvina furnira U planu imaju uložiti dodatnih 60 milijuna kuna i zaposliti još 200 radnika

Vlast na usluzi građanima

Sve to treba platiti pa su stoga gradske vlasti i provele niz mjera kako bi i tako uštedjeli određena sredstva. Sve provedene mjere dovele su i do ušteda od nekoliko milijuna kuna koje su otišle za nabavu besplatnih udžbenika, bilježnica i obuće za osnovnoškolce te za poticaje za gospodarstvo. Prema Penavinim riječima, zatražena je i revizija koja će gradskim vlastima prikazati stanje u svim gradskim tvrtkama i ustanovama te će se moći ustanoviti novi sustav upravljanja.

– Želimo svagdje gdje možemo dodatno popraviti i unaprijediti stanje kako bismo dobili najbolje moguće rezultate za Grad i njegove građane. Mora se znati kamo odlazi svaka kuna. To je i želja svih Vukovaraca i moja obveza poslije rezultata na zadnjim lokalnim izborima. Pri tome gradske vlasti i dalje će uvijek biti tu da pomognu našim sugrađanima kojima je potrebna naša pomoć – zaključio je Penava.     

Projekt Zaželi u Vukovaru Projekt 'Zaželi' u Vukovaru Bit će zaposleno 50 žena koje će skrbiti o 300 starih kućanstava