Izbornik
Naslovnica Županije
Obilježavanja pobjede Oružanih snaga i predaje 21. korpusa

"Hrvatski branitelji najveći su junaci hrvatske povijesti"

Program je počeo otkrivanjem "Spomenika Domovini", rada akademskog kipara Ivana Kujundžića
Foto: SMŽ

Župan Ivan Celjak u Glini je nazočio programu obilježavanja pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske u Domovinskom ratu i predaje 21. korpusa neprijateljske vojske.

Program je počeo otkrivanjem "Spomenika Domovini", rada akademskog kipara Ivana Kujundžića, ispred policijske postaje Glina, gdje je Domovinski rat zapravo i počeo, nekoliko sati nakon proglašenja hrvatske neovisnosti.

U Donjem Viduševcu, na mjestu potpisivanja predaje 21. korpusa neprijateljske vojske, održana je prigodna svečanost.

Župan Celjak, koji se skupu obratio nakon glinskog gradonačelnika Ivana Jankovića, u svom je obraćanju naglasio kako je 8. kolovoza 1995. godine datum koji je trajno upisan u hrvatsku povijest.

– To je dan kad je završen Domovinski rat. Završetak Domovinskog rata znači prestanak ubijanja hrvatskih civila, prestanak ubijanja hrvatskih branitelja, prestanak granatiranja naših domova, kuća, stanova, bolnica, škola, vrtića… Završetak Domovinskog rata znači povratak djece u vrtiće, škole, na dječja igrališta. Međutim, Domovinski rat nije završio sam od sebe, završio je pobjedom Hrvatske vojske, pobjedom hrvatskih branitelja i zato su hrvatski branitelji najveći junaci hrvatske povijesti. Ne smijemo nikad zaboraviti žrtve za domovinu, ni branitelje, ni civile. Ne smijemo zaboraviti ni Baćin, ni Kostriće, ni 44 masovne grobnice i nikada ne smijemo dopustiti da se takvo zlo ponovi, rekao je Celjak i završio obraćanje riječima: "Hrvatski branitelji, hvala vam za domovinu!" 

Ministarstvo poljoprivrede ​ odobrilo je pomoć od 320.000 eura čime će hala u kojoj se održava jedina Državna izložba stoke u Hrvatskoj dobiti novo krovište Jedina Državna izložba stoke u Hrvatskoj Želimo da na Proljetnom sajmu iduće godine hala ima novo krovište Program obuhvaća i niz glazbenih koncerata te cocktail party, kao i nekoliko tradicionalnih manifestacija Za sve generacije Na "Sunčanoj strani grada" svaki tjedan dvije zabavne radionice za djecu Održava se svake godine prije početka korizme kada se u Oristanu, gradu koji ima oko 40.000 stanovnika, okupi oko 100.000 gostiju Igra ima i karnevalski dio Sardinijska Sartiglia, stara 700 godina, i Alka umrežuju viteške igre