Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska

Humanitarna biciklistička vožnja do Beča

Foto: cazma.hr

Koprivnički biciklistički klub Rotor četvrtu je godinu zaredom organizirao humanitarnu biciklističku vožnju tijekom koje su se zaustavili i u Gradu Čazmi koji od samih početaka daje potporu u organizaciji utrke. Naime, riječ je o klubu koji u suradnji s tvrtkom Auto Hagljan iz Beča, na čelu koje je Tihomir Hagljan, porijeklom iz čazmanskoga kraja, organizira humanitarnu biciklističku vožnju Hrvatska – Austrija, u kojoj sudjeluju zaljubljenici u biciklizam i poduzetnici.

Grad Čazma Vagovina uskoro dobiva nogostup i kanalizaciju

Ove godine, biciklisti su krenuli iz Koprivnice sa Zrinskog trga. Oko 20-ak sudionika zaustavilo se proteklog četvrtka u podne u Čazmi, gdje su ih dočekali predstavnici Grada, koji se uključio u potporu organizaciji ove utrke. Osim njih, s veseljem su ih dočekale i čazmanske mažoretkinje, višestruke državne prvakinje i to s razlogom. Naime, upravo je njima uručena donacija u iznosu od 10 tisuća kuna, a planiraju je iskoristiti za nabavu opreme, odnosno odijela za nastupe. Jednaki iznos uručen je i humanitarnoj udruzi „Šegrtsko srce“ iz Koprivnice, inače udruzi za pomoć djeci i socijalno ugroženim obiteljima.

Za svaku pohvalu je i činjenica da je biciklistički klub Rotor i prošle godine odradio vožnju Vienna – Koprivnica cycling from the heart. Tada su krenuli iz Beča kada su preko Bratislave u Slovačkoj i Balatona u Mađarskoj završili u Koprivnici, odnosno vozili su obrnutim smjerom nego sada.

Uz humanitarnu notu, ova vožnja ima i sportsko-društveni karakter. 

Prijam kod gradonačelnika Pirak: Svaki četvrti Čazmanac je vatrogasac Čazma Predstavljeni najveći projekti Iz fondova EU Čazma povukla 40 milijuna kn