Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PRIJEVOZ ZA NAJSTARIJE MJEŠTANE GUNJE

I ove godine besplatno do Županje, Vukovara, Vinkovaca

Foto: Općina Gunja
Za tu potrebu Općina je vlastitim novcem kupila rabljeni kombi

Tijekom prošle godine Općina Gunja sudjelovala je u projektu Ministarstva za demografiju Unaprjeđenje kvalitete života i zaštita prava starijih osoba. U sklopu projekta, koji je završio 31. prosinca, Općina je organizirala besplatan prijevoz za osobe starije od 65 godina do Županje, Vinkovaca, Vukovara i iznimno do Osijeka.

Potpisan ugovor s tvrtkom Arriva za prijevoz autobusom Studenti i učenici besplatno u Osijek

– Tim projektom naši najstariji mještani mogli su besplatno biti prevezeni kako bi otišli liječniku, ishodili dokumente ili obavili kakve neodgodive poslove. Gunja je daleko od svih tih gradova te im je takva pomoć više nego dobrodošla. Tijekom prošle godine tako smo prevezli više od tisuću mještana Gunje – rekao je načelnik Općine Gunja Anto Gutić. Iako je projekt završio, Općina Gunja, na zadovoljstvo najstarijih mještana koji su to i tražili, nastavlja s njegovom provedbom i u ovoj godini. Za tu potrebu, vlastitim novcem kupili su i rabljeni kombi tako da prekida prijevoza najstarijih mještana neće biti. Na početku će prijevoz putnika biti pokrivan vlastitim novcem, a ponovno se oščekuje natječaj Ministarstva.

– Svakako ćemo se prijaviti na taj projekt jer se pokazao više nego uspješan. Mještani su prezadovoljni jer im je to bio jedini način da mogu otići i obaviti sve potrebne poslove ili preglede. Posebno je važno što je za korisnike taj prijevoz besplatan, a imali smo i jednu zaposlenu osobu – istaknuo je Gutić.