Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Grad na razne načina pomaže svoje školarcima, za najmlađe je iz proračuna izdvojio još 200.000 kuna

Imotski osnovnoškolci prvi put dobili besplatnu prehranu u školi

Foto: Grad Imotski
Grad je, osim za osnovnoškolce, izdvojio i 240.000 kn za 120 maturanata, svakome 2000 kuna

Grad Imotski osigurao je 200 tisuća kuna za financiranja programa besplatne prehrane u osnovnim školama. Ovaj se program po prvi put provodi na području Imotskoga, a gradonačelnik Ivan Budalić izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je Grad osigurao ova sredstva.

IZGRADNJA NOVE PODRUČNE ŠKOLE "Gradnjom škola zadržavamo stanovnike na selima"

– Izuzetno sam sretan i ponosan što je Grad Imotski, unatoč izazovnoj godini koja je iza nas, osigurao 200.000 kuna, svotu koja je predviđena za financiranje programa besplatne prehrane u osnovnim školama. Riječ je o programu koji se po prvi puta provodi u osnovnim školama na području grada. Na temelju zaprimljenih zahtjeva pravo na besplatan obrok ostvario je 231 učenik osnovnih škola na području Grada Imotskog – istaknuo je gradonačelnik Budalić. Dodao je kako mjesečna potpora iznosi 150 kuna po učeniku.

– Ovo je još jedna mjera koju Grad provodi kao partner roditeljima i djeci. Naš rad fokusiran je na aktivnosti i mjere koje su prilagođene različitim skupinama stanovnika našeg kraja, kako bi sve sugrađanke i sugrađani, od naše djece do umirovljenika, imali što bolju kvalitetu života – istaknuo je Budalić.

VAŽNO ULAGANJE Uredit će 12 učionica opće namjene i niz radionica i praktikuma

Opremanje učionica

Osim osnovnoškolaca, Grad Imotski izdvojio je ukupno 240.000 kuna za 120 maturanata koji su u školskoj godini 2019./2020. završili srednjoškolsko obrazovanje. Svakome od njih dodijeljeno je 2000 kuna kao nagrada za uspješan završetak školske godine.

– Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti pomoći na svim razinama obrazovanja kako bi našim mladima i njihovim roditeljima olakšali put kojim su krenuli – dodao je Budalić. Također, Grad je za opremanje specijalizirane učionice u Tehničkoj školi u Imotskom osigurao 41.000 kuna.

– Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost, kako mladih tako i našeg grada i cijele krajine. Grad Imotski financirao je opremanje specijalizirane učionice strojarske skupine predmeta u Tehničkoj školi u Imotskom. Vrijednost opremanja iznosi 41.000 kuna, a nova oprema profesorima će olakšati podučavanje, a učenicima učenje i svladavanje novih vještina i znanja. Grad Imotski nastavit će se i u budućnosti zalagati za obrazovanje i razvitak Imotske krajine te će uvijek biti podrška mladima – poručio je gradonačelnik Budalić. Grad Imotski u stopostotnom iznosu financira i prijevoz srednjoškolaca koji su manje od pet kilometara udaljeni od škole koju pohađaju.

COVID-19 Međimurje više nije među 100 europskih regija s najvećom incidencijom zaraze

Sredstva za prijevoz

Sve ovo paket je dobro osmišljenih i pomno isplaniranih mjera kojima Grad Imotski nastoji obuhvatiti sve dobne skupine, ali s naglaskom na djecu mlade, kojima se na ovaj način želi poručiti kako je Grad uz njih i njihove roditelje te kako se, unatoč teškoj i izazovnoj 2020. godini, iznalaze sredstva usmjerena ka djeci, mladima i njihovim obiteljima, navode iz Grada.

Grad Imotski kontinuirano radi i na poboljšanju života studentske populacije. Isplaćuju se i novčane naknade od 1600 kuna za prijevoz studenata i učenika srednjih škola koji se školuju izvan mjesta prebivališta, a imaju prebivalište na području grada Imotskog. Na javni poziv javilo se 332 studenta i 15 učenika koji zadovoljavaju uvjete.