Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Povratak građevinske inspekcije

Investitori sami ruše bespravne objekte u Podstrani

Žnjanski plato
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija
Prošle godine u RH uklonjeno je 316 bespravnih građevina. Najveća akcija bila je krajem listopada i početkom studenog 2017.

Na području Splitsko-dalmatinske županije počelo se uklanjati bespravne građevine i radovi će trajati idućih desetak dana, priopćili su iz Ministarstva graditeljstva. Građevinski inspektori jučer su obišli područje u općini Donja Podstrana, gdje je utvrđeno da je jedan investitor sam uklonio svoju bespravnu gradnju. Riječ je o armiranobetonskom platou koji je sagrađen bez pravomoćne građevinske dozvole u Strožancu, na pomorskom dobru. Drugi investitor obvezao se da će također sam ukloniti bespravno sagrađen armiranobetonski plato s drvenom i metalnom nadstrešnicom i metalnim stubištem sagrađenim na pomorskom dobru u Donjoj Podstrani.

Hitna pomoć Trogir Segment zdravstvene zaštite spreman za turističku sezonu Županija s 1,2 milijuna kuna obnovila zgradu Hitne pomoći u Trogiru

– Inspekcija će pratiti tijek uklanjanja i po potrebi uvesti u posao ugovornog izvođača. O ostalim objektima koji će se u ovoj akciji uklanjati na području Splitsko-dalmatinske županije obavijestit ćemo na dan uklanjanja – poručili su iz Ministarstva.

Prošle godine u RH uklonjeno je 316 bespravnih građevina. Većinu su uklonili sami vlasnici ili investitori. Najveća akcija bila je krajem listopada i početkom studenog 2017. kada su uklonjene 33 nezakonito sagrađene građevine na Žnjanskom platou u Splitu. Ove godine uklanjale su se bespravne gradnje u općini Vodnjan u Istri.

Rušenje ilegalnih objekata na Žnjanu Rušenje na Žnjanu Bageri rade non-stop: većina ilegalnih kafića 'nestala', još pet ih ostalo Žnjan Krstulović Opara: Žnjanski plato bit će uređen do 2020. godine