Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Dobra vijest za ribiče

Ipak dopušten pojedinačni rekreacijski ribolov

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Međimurje je s 2200 hektara vodenih površina i 66 ribljih vrsta raj za ribolovce, pogotovo uz rijeke i šljunčare

Jedna od mjera zbog pandemije koronavirusa koja je izazvala najviše žustrih rasprava na društvenim mrežama bila je zabrana ribolova. Međimurje je s 2200 hektara vodenih površina i 66 ribljih vrsta raj za ribiče koje je pogodilo to što slobodno vrijeme, kojeg u vrijeme društvene izolacije imaju u izobilju, ne mogu provoditi uz rijeke Muru i Dravu, uz jezero HE Dubrava ili uz šljunčare i potoke.

Tržište nekretnina Za poljoprivredno zemljište 2,84 kune po četvornom metru

Individualni ribolov je bio zabranjen, pa dopušten, pa opet zabranjen odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite. No od prošlog tjedna ponovno se dopušta pojedinačni ribolov, naravno, uz pridržavanje svih mjera vezano uz sprečavanje širenja infekcije COVID-19.

Rekreacijski ribolov dopušta se članovima ribolovnih društava kao i rekreativnim ribičima, a osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije ili karantene moraju se pridržavati pravila. Za vrijeme ribolova zabranjeno je druženje, okupljanje ili priprema hrane, kao i paljenje vatre na obalama.

Već sutra izaći će se s konkretnim mjerama pomoći poduzetnicima i obrtnicima Posavec: Strategija daje rezultate, ključna je uloga svih stanovnika

Svaki rekreativni ribolovac može koristiti jedno ribolovno mjesto i dužan je imati vlastitu dodatnu opremu za ribolov. Ribolov se može obavljati isključivo pojedinačno, na vlastitu odgovornost, uz držanje razmaka između ribiča od najmanje 15 metara.