Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Kreće snimanje filma o bjelovarskim braniteljima

Ispričat će priču o ljudima i događajima prije rata do danas

Film o braniteljima
Foto: Grad Bjelovar
Film će snimati redatelj Tibor Javurek koji kaže da ima želju napraviti emocionalnu, lijepu priču

Krajem lipnja počinje snimanje prvih kadrova filma o bjelovarskim braniteljima.

Jedini je to film koji će u prvi plan staviti ratna događanja na bjelovarskom području na kojemu su se dogodile prve ratne akcije.

HVIDRA je nositelj projekta dok je Grad Bjelovar partner, a planirani trošak filma iznosit će oko 200 tisuća kuna.

Gradski bazen u Bjelovaru Nakon trideset godina obnovljeni Gradski bazeni Bjelovar Novi bazen za djecu, ležaljke, suncobrani, teren za odbojku...

– Stalno smo dijelom tuđih priča i drugih filmova i red je da se napravi film o ulozi bjelovarskih branitelja. Prije godinu dana obećao sam poseban tretman braniteljima i vjerujem da smo po tom pitanju dosta napravili, a film je idući korak – izjavio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara Igor Crnomarić podsjetio je kako su već na trećem gradskom vijeću izglasali budžet za film. – Znali smo što želimo i nestprljivo smo čekali ovaj trenutak. Pripremni dio već smo uvelike odradili, pronašli govornike, povjesničare i ostale – objasnio je Crnomarić.

Područna škola Ždralovi Projekt Područna škola Ždralovi bit će energetski učinkovita

Filmom će, tvrdi, bjelovarske branitelje staviti tamo gdje i pripadaju, a film će biti nešto drugačiji nego inače i doticati ljude i događaje prije rata pa sve do danas. Redatelj filma bit će Bjelovarčanin Tibor Javurek kojemu ovo nije prvi film.

– Ideja je napraviti emocionalnu, lijepu priču koja će pratiti ljude i prije rata. Ljude koji su tada bili u školi, na polju, na poslu i život im se okrenuo naglavačke. Prikazujući njih 15-ak želimo dobiti priču svih branitelja i tadašnje situacije, držeći, naravno, u fokusu pravo značenje rata na bjelovarskom području – objasnio je redatelj Javurek.

Goran Marić i Dario Hrebak Darovnica Ministarstva državne imovine i službeno potpisana 'Logor' darovan Bjelovaru za gradnju nogometnog stadiona