Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Etno susreti

Ivana Štefančić iz Pleternice najljepša djevojka za udaju

1/23
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Popularna etno i gastro manifestacija ove je godine održana u turističkom naselju Schon Blick u Vetovu i okupila je oko 600 sudionika i više od 3000 posjetitelja

Ivana Štefančić, članica KUD-a "Orljava" iz Pleternice, najljepša je djevojka za udaju. Odlučio je tako žiri neobičnog natjecanja u sklopu 6. Etno susreta Požeštine u Vetovu, u kojemu su sudjelovale djevojke odjevene u tradicionalne narodne nošnje.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Dječji tjedan u Pleternici U zanimljivim sadržajima uživali i mali i veliki

Uz krunu, lentu i buket cvijeća, Ivani je za osvojeno prvo mjesto pripao i bogat "miraz" od brojnih sponzora u nakitu, odjeći i poklon paketima vina. Prva pratilja postala je Magdalena Štajduhar iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, a druga  Helena Rutkovski, članica KUD "Berda" iz Brestovca.

Popularna etno i gastro manifestacija ove je godine održana u turističkom naselju Schon Blick u Vetovu i okupila je oko 600 sudionika i više od 3000 posjetitelja.

Organizirana su brojna zanimljiva natjecanja, među kojima i nezaobilazna Čvarkijada na kojoj su posjetitelji uz brojne slavonske specijalitete mogli kušati i tu deliciju. Natjecale su se rekordne 32 ekipe iz cijele Slavonije, a najukusnije čvarke po ocjeni stručne komisije pripremila je ekipa Mjesnog odbora Brestovac.

Potpisivanje ugovora u Pleternici potpisan 134,6 milijuna kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova Projektima aglomeracije riješit će se sustav odvodnje u Pleternici i Požegi

Posjetitelji su, pak, svoj glas dali članovima Moto kluba Tsunami iz Požege, koji su također nagrađeni.
Manifestaciju su organizirali Udruga za baštinu, kulturu i turizam "Požeški čuvari baštine" i tjednik Kronika požeško-slavonska.