Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Proslavljen Dan Grada Kaštela, premijerova izaslanica bila je ministrica Vesna Bedeković

Ivanović: Mladima treba pokazati put, stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i žive od svog rada!

1/23
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nagradu Grada za životno djelo dobio je Ante Vuletin i to za iznimno postignuće u otkriću kaštelanskog crljenka te razvoju kaštelanskog vinogradarstva i vinarstva. Uz dobitnika gradonačelnik Denis Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, održanoj u povodu Dana grada Kaštela 4. ožujka, bili su izaslanica predsjednika Vlade, ministrica demografije Vesna Bedeković, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, saborski zastupnici Ante Sanader i Ante Bačić, predstavnici gradova prijatelja iz više europskih država, izaslanstva susjednih gradova i općina te predstavnici brojnih udruga, tvrtki i institucija. Pozdravili su ih predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

O svemu onome što se ovih dana događa ili će se događati u Zlatnoj dolini na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica ureda TZ grada Požege BOGAT CJELOMJESEČNI PROGRAM U POVODU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA I GRGUREVA Koncerti u Glazbenoj školi, izložbe, turistički razgled, Grgurevski sajam...

Investicije na svakom koraku

– Sve što smo poduzeli u okviru rada Gradske uprave usmjereno je prema podizanju standarda naših sugrađana, zbog kojih i obnašamo naše dužnosti, upravljajući gradom najbolje što možemo i znamo. Kao što sam više puta isticao, najveći prioritet u ovom mandatu svakako će biti nastavak gradnje komunalne infrastrukture – rekao je, između ostalog, Udovičić. Gradonačelnik Ivanović u svom je obraćanju naglasio kako su uz gradnju komunalne infrastrukture na vrhu liste prioriteta djeca i mladi.

– Mladima treba pokazati put i stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada. Samo tako možemo gledati u svjetliju i ljepšu budućnost. Na to da smo na dobrom putu, ukazuje činjenica da smo drugi grad u Hrvatskoj po natalitetu – kazao je Ivanović čije je demografske mjere pohvalila ministrica Bedeković kazavši kako njezino ministarstvo na brojnim projektima surađuje s Kaštelima.

Ministar Oleg Butković obišao najveće i najskuplje gradilište županijske Lučke uprave Uređuje se luka u Kaštel Starom, košta 50 milijuna kuna, imat će 250 vezova i lukobran dug 200 metara

– Dobra koordiniranost svih dionika u društvu jedini je ispravni put k podizanju demografske slike, ali i pružanja što boljih socijalnih mjera. U ovom trenutku u Splitskoj županiji realiziramo projekt od oko 17 milijuna kuna i to za osobne asistente djeci s poteškoćama u razvoju, ali i produženi boravak u školi. Od velike uloge su i udruge, a ovom prilikom ponosno ističem udruge Sv. Jeronim i Udrugu tjelesnih invalida Kaštela koje su pravi primjer profesionalnog djelovanja kroz brojne projekte. Uz to, što mi je posebno drago, a moram istaknuti i to da je udruga Sv. Jeronim dobila državnu nagradu za humanitarni rad – riječi su ministrice Bedeković.  

Promotivni film

Čestitke domaćinima uputio je i župan Boban koji je naveo projekte koje u Kaštelima sufinancira Županija te je dodao kako mu je iznimno drago što se drugi najveći grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji razvija jako dobro, jer su investicije vidljive na svakom koraku. Prisutni su mogli pogledati i kratak promotivni film „Kaštela – grad po mjeri čovjeka“ koji govori o realiziranim projektima u proteklom razdoblju kao i planovima kad je riječ o investicijama koje trenutačno prelaze 100 milijuna kuna, a posebno kad je u pitanju uređenje gotovo 20 km duge obale. Proslava Dana grada prilika je da se uruče nagrade laureatima.

Nagradu Grada za životno djelo dobio je Ante Vuletin i to za iznimno postignuće u otkriću kaštelanskog crljenka te razvoju kaštelanskog vinogradarstva i vinarstva, ali i podizanju ugleda Grada na vinskoj karti svijeta. Posmrtno nagrada Grada dodijeljena je Milivoju Novaku za izniman doprinos u kulturnom i društvenom životu grada. Osobna nagrada pripala je Ljiljani Garbati za osobiti doprinos u dječjoj kulturi i stvaralaštvu te Marinu Terziji za glazbena postignuća i osobiti doprinos u društvenom životu grada.

Gradonačelnik Ivanović obišao četiri od desetak aktivnih gradilišta u Kaštelima Obnavlja se vila Nika u Starom, širi se groblje u Kambelovcu i Lukšiću

Skupna nagrada otišla je u ruke članica humanitarne udruge „Srce za srce“ za osobiti doprinos i skrb u pružanju pomoći potrebitim građanima, dok je osobna nagrada za humanost uručena Anđeli Salapić kao izraz zahvalnosti za humanitarni rad i nesebično pomaganje potrebitima. Osobne nagrade za više od 100 darivanja krvi dobili su Srećko Ćubrilo i Ivica De Michelli Vitturi.