Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Aurea Fest održat će se od 28. do 30. kolovoza na Trgu svetog Trojstva

Izbor najgizdavije Šokice, nastup Gazda i Šime Jovanovca te Damira Kukuruzovića

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
I ove godine posjetitelje očekuje spektakularni nastup Big Banda Požega s brojnim renomiranim gostima, a naposljetku i plesna zabava uz Dino Dvornik Tribute Band

Za razliku od mnogih manifestacija širom Hrvatske, koje su zbog pandemije koronavirusa otkazane ili odgođene, požeški Aurea Fest ove će godine ipak doživjeti svoje 51. izdanje, i to u redovitom terminu potkraj kolovoza.

Aglomeracija Požega Pri kraju projekt na koji se čekalo 40 godina

Povoljna situacija

Istina, broj događanja bit će manji nego inače i sve će se održavati na Trgu svetog Trojstva, festival će biti prilagođen okolnostima i epidemiološkim preporukama, ali oni koji tih dana budu pohodili Zlatnu dolinu ipak neće požaliti, jer organizatori pripremaju pregršt zanimljivih sadržaja za sve uzraste.

Foto: slavonski.hr

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici, festival će se ove godine održati tijekom tri dana u večernjim satima, od 28. do 30. kolovoza. Unatoč smanjenom proračunu, ni ove kao ni prethodnih godina, neće nedostajati glazbenog užitka koji donosi jedinstven spoj urbanog i tradicionalnog.

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić izrazio je nadu da će epidemiološka situacija biti povoljna i da će festival i ove godine krajem ljeta razveseliti posjetitelje prekrasnim pjesmama i događanjima.

završeni radovi Uređen odvojak ulice, asfaltiran parking groblja

– Unatoč zbivanjima koja su se odrazila na cijeli svijet, pa i na nas, odlučili smo da će se održati 51. izdanje požeškog festivala, Aurea Fest Zlatne žice Slavonije. Bilo bi šteta propustiti priliku da počastimo sve naše sugrađane, goste, ali i širu javnost ne samo svim prekrasnim pjesmama koje su obilježile dosadašnje festivale, već i novim skladbama, izvrsnim izvođačima i vrhunskim kulturno-glazbenim doživljajem – rekao je Puljašić.

Direktor “festivala svih festivala” Ivan Bunjevac najavio je program planiran za 28. kolovoza (petak), napomenuvši kako će poslije otvaranja biti održan tradicionalni festival običaja i kulturne baštine, koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije, uz nastup KUD-ova i u suradnji sa Zajednicom kulturnih društava Požeško-slavonske županije.

Ulaz je besplatan

U okviru ovog festivala održat će se i izbor najgizdavije Šokice, na kojem se očekuju djevojke i snaše iz cijele Slavonije i Baranje, a u kasnim večernjim satima nastupit će i Gazde iz Zagreba.

– Bez obzira na skraćeni oblik, uvjeren sam da će i dalje svatko pronaći nešto u skladu sa svojim glazbenim afinitetima – rekao je Bunjevac.

U sklopu obilježavanja obljetnice Veleučilišta Požega dobila vinoteku sa studentskim vinima

Govoreći o drugoj festivalskoj večeri, direktor festivala Zlatnih žica Slavonije Krunoslav Dražić najavio je da će u glazbeno-zabavnom programu, nakon novih pjesama, u povodu 55. godina djelovanja na glazbenoj sceni, slavljenički koncert održati tamburaška legenda Šima Jovanovac. Posebno je zadovoljstvo što će festival Zlatne žice Slavonije prenositi i Hrvatska radiotelevizija. Trećeg dana, u nedjelju, održat će se Aurea jazz fest, a večer će otvoriti poznati proslavljeni jazz-gitarist Damir Kukuruzović. I ove godine posjetitelje očekuje spektakularni nastup Big Banda Požega s brojnim renomiranim gostima, a naposljetku i plesna zabava uz Dino Dvornik Tribute Band. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.