Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Županija obilježila Međunarodni dan darovite djece

Izloženo 38 učeničkih i 26 mentorskih radova

Foto: OBŽ
Tri najbolja učenička rada odabrao je stručni žiri u sastavu doc. art. Jelena Kovačević, doc. art. Mario Matoković i ravnatelj Kulturnog centra Osijek Kristijan Majić

U povodu Međunarodnog dana darovite djece Osječko-baranjska županija, u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja likovne kulture, organizirala je izložbu učeničkih i mentorskih radova.

Cilj izložbe je istaknuti i prezentirati učeničku likovnu darovitost i talent, razviti darovitost i kreativnost te izgraditi kulturni identitet, ali i osvijestiti važnost stvaranja kreativnih sadržaja vezanih uz materijalnu i nematerijalnu baštinu.

– Izuzetno smo ponosni na postavljenu izložbu, za koju se nadam da će postati tradicija. Osječko-baranjska županija prepoznaje i nastoji njegovati darovitost djece koji su na neki način lokomotiva razvoja ostaloj djeci te će u budućnosti kreirati napredak gospodarstva u našoj županiji. U tom smislu razvijamo i Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske u kojem će učenici imati priliku usavršiti svoja znanja i vještine zahvaljujući suvremeno opremljenim prostorima – kazao je dožupan Josip Miletić čestitavši svim sudionicima izložbe na kvalitetnim radovima.

Izloženo je 38 radova učenika od 5. do 8. razreda iz svih dijelova županije i 26 mentorskih radova. Tri najbolja učenička rada odabrao je stručni žiri u sastavu doc. art. Jelena Kovačević, doc. art. Mario Matoković i ravnatelj Kulturnog centra Osijek Kristijan Majić. Zbog iznimno visoke kvalitete radova Stručno povjerenstvo nagradilo je i tri rada koja su izdvojena odlukom povjerenstva, a ova je kreativna priča zaokružena posebnim katalogom radova čiji su autori predgovora doc. dr. sc. Lana Skender i doc. art. Zlatko Kozina.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA Kvalitetu života povećavaju i nove ceste i mostovi Projekt “Zaželi pomoć u kući” Trideset žena skrbit će o 180 starijih i nemoćnih osoba OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA N. Brnjac: Sportski inkubator vrlo je vrijedan projekt