Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
OSVJETLJAVANJE

Javna rasvjeta postavlja se trenutačno u Lazu II te u Ulici Laz X

Foto: Vir
U Putu Srpljice također će se izvoditi završni radovi s postavljanjem stupova javne rasvjete i stavljanjem LED rasvjete u funkciju

U brojnim virskim ulicama i naseljima nastavlja se izvođenje najvećeg projekta od osnutka općinskog poduzeća Vir održavanje – postavljanja moderne javne rasvjete u onim ulicama i naseljima koji je još nemaju, a segment ovog projekta tiče se modernizacije ranije postavljene javne rasvjete koja je u međuvremenu dotrajala. Sredinom svibnja ekipe Vir održavanja bile su na pripremi i montaži stupova javne rasvjete u Lazu II s odvojcima te u Ulici Laz X, što znači kako će ove ulice vrlo skoro biti u punoj funkciji – izvijestili su iz virske lokalne uprave.

VODOVOD VIR Na vodu i odvodnju više od 3,2 tisuće priključaka

– Dolaze nam šestmetarski stupovi pa ćemo ih brzo montirati – kaže inženjer Vir održavanja Ivica Pavlović. Prva faza radova, koja uključuje iskope kabelskog kanala i polaganja kabela s izradom temelja za stupove, odrađena je u Miljkovici XVII, a isti iskopi rade se u Biskupljači VIII, Velikoj Slatini XII i Velebitskoj ulici. Nakon odrađivanja ovih poslova timovi se sele u Biskupljaču VI i Veliku Slatinu XVI. U završnoj fazi iskopa još je Ulica Lozice IX.

– To su ulice u kojima se trenutačno izvode poslovi i u kojima će se raditi sljedeća dva tjedna – skicira radnu trasu inženjer Pavlović.

Na ponos svih Virana Do polovice lipnja završava se uređenje virskog groblja

Što se tiče preostalih poslova, do početka ljetne sezone ili do polovice lipnja radit će se Velika Slatina XIX, a potom i druga završna faza radova u Straži XXV, Straži XXVII i Straži XXIX. U Putu Srpljice također će se izvoditi završni radovi s postavljanjem stupova javne rasvjete i stavljanjem LED rasvjete u funkciju, pa je jasno kako je od početka godine odrađen lavovski posao na postavljanju javne rasvjete.

– Ako zadržimo ovaj tempo do kraja godine, sigurno ćemo znatno premašiti naš plan, no bit će to na zadovoljstvo naših sugrađana – poručuje inženjer Pavlović.