Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
VODOVOD VIR

Na vodu i odvodnju više od 3,2 tisuće priključaka

Foto: Vir
Novi segment posla otvoren je u naselju Virić jer tim putem prolazi glavna kanalizacijska cijev koja je preduvjet da bi se Virić mogao spajati

Desetak bagera koji od ožujka na Starom putu i sporednim ulicama izvode priključke na sustav vode i odvodnje uobičajen su prizor na otoku Viru. Vodovodna i kanalizacijska mreža već je ranije bila došla u virska naselja Centar, Radovanjica, Luka, Miljkovica i Prezida, a sada je zakoračila na Virić. Riječ je o pedesetak kilometara postavljene kanalizacijske i vodovodne mreže te više od 3,2 tisuće izvedenih priključaka na vodu i kanalizaciju. Do kraja travnja u I. fazi izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru izvedeno je 1406 priključaka vode i kanalizacije (718 objekta), u II. fazi odrađeno je 1199 priključaka (635 objekta) te u III. fazi 608 priključka za 303 objekta. Sve skupa govorimo o 3213 priključaka za 1656 objekata na otoku, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

Sastanak predstavnika Kutine, Novske i Ivanić-Grada s upravom HŽ-a U pripremi 575,5 milijuna eura vrijedni radovi na pruzi Dugo Selo – Novska

– Radit ćemo u ovim velikim ulicama koliko uspijemo do početka ljetne sezone, a onda nastaviti na jesen. Očekuju nas još Prezida XXVIII, XXVI, XXIV i XXII koje bi u kompletu trebale biti gotove do ljeta – kaže direktor poduzeća Vodovod Vir Hrvoje Bašić. Pripreme za asfaltiranje bit će početkom lipnja, a onda do polovice lipnja i asfaltiranje Starog puta. Do početka ljetne sezone Vodovod Vir i Vodoinstalacija odradit će još radove na Starom putu, Viriću, ulicama Prezida XVIII, Prezida XX, Prezida XXII, Prezida XXIV, Prezida XXVI i Prezida XXVIII. To znači kako je od ulice Prezida VI do Prezida XIV na južnom pravcu Starog puta odrađen cijeli posao.

– Asfaltirat ćemo također Prezidu VIII, X, XII, XIV i XVI – dodaje direktor Bašić uz napomenu kako će radovi u neparnim ulicama početi na jesen. Novi segment posla otvoren je u naselju Virić jer tim putem prolazi glavna kanalizacijska cijev koja je preduvjet da bi se Virić mogao spajati.