Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Odlična suradnja svih službi

Jedan od glavnih motiva dolaska turista u Istru je osjećaj sigurnosti

Pula, Istra
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Gradonačelnik Pule Boris Miletić zajedno sa istarskim županom Valterom Flegom održao je prijem u prostorijama Komunalne palače povodom Međunarodnog dana civilne zaštite za sve predstavnike službi zaštite i spašavanja iz Pule i Istre

Gradonačelnik Pule se zahvalio svima zaslužnim za sigurnost regije.

- U današnjem svijetu sigurnost jedna je od bitnijih kategorija kvalitete življenja - istaknuo je Miletić dodavši da je izuzetno bitna autonomija odlučivanja svih službi kako bi građani i dalje živjeli u jednoj sigurnoj i plemenitoj regiji kao što je Istra.

Istarski župan Flego istaknuo je kako je prema podacima Turističke zajednice Istarske županije jedan od glavnih motiva dolaska turista u Istru osjećaj sigurnosti, izvijestili su iz Grada Pule.

- Taj osjećaj se stječe dobrom suradnjom svih institucija umreženih u sustav civilne zaštite - kazao je župan te dodao kako se taj sustav, iako je proglašen jednim od najboljih i najučinkovitijih, konstantno unaprjeđuje i nadograđuje.

Načelnik Stožera civilne zaštite i Zapovjednik Vatrogasne zajednice IŽ Dino Kozlevac uputio je riječi zahvale svim ljudima koji čine stup učinkovitog sustava civilne zaštite.

- Svaki kotačić sustava, u kojemu djeluje gotovo tri tisuće ljudi, u potpunosti je spreman reagirati na sve potencijalne opasnosti koje se mogu očekivati za vrijeme, i izvan turističke sezone - istaknuo je Kozlevac nadodavši kako se na taj način našim građanima, ali i turistima želi osigurati kvalitetna zaštita.

Na prijemu su, uz ostale članove Civilne zaštite, sudjelovali i gosti iz Slovenije te Italije s kojima Stožer civilne zaštite gaji kvalitetnu suradnju.