Izbornik
Naslovnica Županije
Mjesečno gotovo 80 eura za učenike i 160 eura za studente

Još 75 stipendija – 45 za učenike i 30 za studente

Zagrebačka županija je osigurala nešto više od 271 tisuće eura za nove i "stare" stipendiste koji su zadovoljili uvjete
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2023./2024. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije, a natječaj je otvoren do 18. listopada 2023. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti čak 75 novih stipendija, i to 45 za učenike te 30 za studente. Za 75 novih stipendista te za "stare stipendiste" koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj/akademskoj godini Zagrebačka županija osigurala je nešto više od 271 tisuću eura.

Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose gotovo 80 eura za učenike i gotovo 160 eura za studente. Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su limar, klesar, mesar, medicinska sestra, dentalni asistent, pediker, kuhar, elektroinstalater, elektromehaničar, bravar, limar, alatničar, tokar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, fasader, staklar, krojač, zidar itd. Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama Zagrebačke županije, svih gradova i općina u županiji te na web-stranici Zagrebačke županije. 

NIGDAR NE ZGINE ONO KAJ JE OD STARINE Koruzni kruh i sve ono što se nekada uz njega jelo, namaz od čvaraka, čvarci, češnofke, pekmezi, kiselo mlijeko, gibanice, sir i vrhnje moglo se u subotu degustirati na Trgu kralja Tomislava Samoborski koruzni kruh novo je nematerijalno kulturno dobro Samoborski koruzni kruh – tradicija koja seže u 14. stoljeće Ovogodišnji Jesenski sajam jedno je u nizu događanja u Gospodarskom centru OBŽ-a, novootvorenom i modernom sajamskom prostoru koji grad Osijek i Osječko-baranjska županija zaslužuju Mogućnost malim izlagačima i proizvođačima da se predstave na najbolji način Iako živimo u digitalnom svijetu, i izravan kontakt na sajmu je važan NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Osnovica za zaposlene od 1. rujna 2023. iznosi 829,52 eura, a od 1. rujna 2024. povećat će se na 870 eura Odgojiteljice u fokusu Povećanje plaća u Općini Dubrava već drugu godinu zaredom