Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Kaštela sve bolje povezana sa Splitom

Još jedan vlak iz Kaštel Starog do Splita i bus od Sućurca do trajektne luke

Kaštela
Foto: Grad Kaštela
Zatraženo je i otvaranje željezničke stanice kod suda koja bi trebala biti uvedena početkom 2021.

Od početka studenog uveden je dodatni polazak vlaka iz Kaštel Starog prema Splitu, na traženje kaštelanske gradske vlasti i u skladu s dogovorom na nedavnom sastanku nadležnih Grada Kaštela, Prometa i HŽ Putničkog prijevoza održanom u zgradi Gradske uprave u Kaštelima.

Za dokumentaciju, radove i opremanje utrošeno 1,025.000 kuna Otvorena obnovljena zgrada hitne medicine u Kaštel Starom

Dodatni polazak vlaka broj 18139 iz Kaštel Starog svakodnevno je u 7.25 sati, a prema voznom redu u Kaštel Kambelovcu je u 7.29, u Kaštel Gomilici u 7.31, u Kaštel Sućurcu u 7.34, u Solinu u 7.44, u Split predgrađu u 7.51 te na posljednjoj stanici u Splitu u 7.56 sati.

Sastanak na temu prijevoza

Uvedena je i nova autobusna linija broj 2A koja vozi na relaciji K. Sućurac - Trajektna luka - K. Sućurac. Linija ide radnim danom s polascima iz K. Sućurca (Strinje) kružno u 7, 9, 11 i 12.55 sati. Trasa kojom vozi je: K. Sućurac (Strinje) - cesta Dr. Franje Tuđmana - Dujmovača - Domovinskog rata - tržnica - Trajektna luka - Bijankinijeva - Zvonimirova - tržnica - Domovinskog rata - Dujmovača - cesta Dr. Franje Tuđmana - K. Sućurac (Strinje).

Prije ovih promjena, na inicijativu gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića održan je sastanak na temu unapređenja prijevoza putnika željeznicom i autobusima kako bi se što bolje ujedinila ta dva oblika javnog prijevoza od Splita do Trogira i smanjile gužve na prometnicama. Sastanku su uz Ivanovića nazočili njegov zamjenik Grgica Benutić, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, predstavnik Grada Trogira pročelnik Frane Žižak, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz Željko Ukić sa suradnicima, direktor Prometa Split Miroslav Delić te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije.

Tvrđava Klis Općina Klis obara turističke rekorde Klis će nabaviti mobilnu pozornicu, rekonstruirati topničku vojarnu, sanirati Mali kvartir i zaštititi tvrđavu od vegetacijskog obrastanja

Isti pokazi za vlak i autobus

– Budući da je uvedena nova linija od Trogira do željezničke postaje u Kaštel Starom, sugerirali smo izmjenu voznog reda odnosno uvođenje dodatne linije u jutarnjim satima. Tražili smo i ponovno uvođenje u jutarnjim terminima stare autobusne linije broj 2. Zatražili smo i otvaranje željezničke stanice kod suda koja bi trebala biti uvedena početkom 2021.godine – rekao je gradonačelnik Ivanović napominjući kako je postignut dogovor da učenici i studenti mogu koristiti iste pokazne karte za vlak i autobus.

– Integriranom linijom građani mogu izbjeći svakodnevne gužve, a vožnja ovom linijom od Trogira do Splita traje nešto više od 50 minuta. Na zahtjev građana Kaštela, autobusna linija od Trogira do Raduna vozi izmijenjenom trasom, tako da umjesto Škabrnjskom ulicom i cestom D8, vozi starom cestom do Kaštel Starog, odakle ide prema Radunu, što je stvorilo mogućnost da ovu liniju koristi još više građana – istaknuo je direktor Prometa Split Miroslav Delić.

SREDIŠNJI TRG U KOPRIVNICI Fontana, klupe, drveće, biciklističke i pješačke staze na novom Zrinskom trgu, obnova vrijedna 10 milijuna kn

– Radimo na nabavi novih vlakova koji će se financirati iz EU fondova. Također, četiri nova dizel motorna vlaka trebaju početi s prometovanjem do kraja ove godine tako da bi barem jedan takav vlak za vrijeme ljeta trebao voziti ovim područjem – naveo je predsjednik Uprave Putničkog prijevoza Željko Ukić.