Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar

Kad je teško i kada ih se treba, oni su uvijek tu

Foto: CRVENI KRIŽ VUKOVAR
U Vukovaru su počeli s podjelom paketa pomoći osobama koje su tijekom koronakrize izgubile posao

Sve vrijeme epidemije koronavirusa, kada je gotovo sav život stao, Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar i njihovi volonteri bili su više nego aktivni. Uz niz aktivnosti kojima su se bavili, poput osiguravanja hrane i vode vozačima teretnih vozila na graničnim prijelazima, organizirano su pomagali i starijim i nemoćnim osobama u nabavci osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i lijekova.

Radovi na Otoku športova bit će gotovi i prije roka Poznato kultno mjesto u Vukovaru dobiva novi i uređeniji izgled

Kako je rekao ravnatelj vukovarskog Crvenog križa Vlatko Glavaš, cilj je bio ne samo pomoći starijim i nemoćnima nego i osigurati im sve što trebaju kako bi što manje izlazili iz svojih domova s obzirom na to da su bili jedna od najugroženijih skupina od bolesti COVID-19.

Prema Glavaševim riječima, volonteri vukovarskog Crvenoga križa odlazili su na teren pomagati onima koji nisu imali nikoga drugoga da za njih ode u trgovinu ili ljekarnu.

- Svakodnevno smo na terenu imali 73 volontera i još 20-ak u pripremi za slučaj potrebe, a skrbili su ukupno o 160 korisnika. Na naš telefon za psihosocijalnu pomoć zaprimili smo više od 2000 poziva počevši od onih koji su bili u potrebi za namirnicama ili lijekovima pa sve do onih koji su tražili više informacija o koronavirusu i kako se snaći u cijeloj toj situaciji - rekao je Glavaš.

DAN ORUŽANIH SNAGA RH Vijenci na Memorijalnom groblju

Dodao je i da su proveli i akciju pomaganja osobama koje su tijekom koronakrize ostale bez posla, da su prikupili podatke o njima te da su u Vukovaru o počeli s podjelom paketa pomoći. U okviru ove akcije bit će podijeljeno oko 150 takvih paketa.