Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Ulaganje u obrazovanje jedan je od preduvjeta ostanka mladih

Kaptolski će učenici lakše učiti uz pametnu ploču

Kaptolski će učenici lakše učiti uz pametnu ploču
1/2
Foto: Požeško-slavonska županija
Nabavljeno je 68 novih računala za sve osnovne škole u županiji

Osnovna škola Vilima Korajca u Kaptolu nastoji svojim učenicima omogućiti što suvremeniji način obrazovanja. Početkom godine od Požeško-slavonske županije dobili su nova računala, a najnoviji dodatak informatičkoj opremi je “pametna ploča”. Kao jedna od pilot-škola, OŠ Vilima Korajca dvije je ploče dobila uz pomoć Županije i Ministarstva obrazovanja. Općina Kaptol školi je darovala najsuvremeniju ploču vrijednu 28.000 kuna.

Potpisan ugovor o dogradnji VI. Osnovne skole Varaždin Počinje dogradnja i rekonstrukcija Najveća varaždinska škola dobit će nove učionice, knjižnicu, dvoranu...

Ukorak s vremenom

Kako funkcionira ploča, kako su je prihvatili učenici i kako na njoj učitelji prezentiraju gradivo uvjerili su se župan Alojz Tomašević i načelnik općine Mile Pavičić koji su s učenicima sjeli u klupe i poslušali prezentaciju učiteljice geografije Jasminke Grgić.

– Već smo upoznati s radom pametne ploče i svih modernih tehnologija koje se koriste u nastavnom procesu, s obzirom na to da smo bili u projektu e-škole. Ploča ima mogućnosti izvođenja nastave za sve predmete osnovnoškolskog programa. Hvala načelniku što je prepoznao važnost modernih tehnologija u obrazovanju – rekao je ravnatelj škole Nino Diklić.

Općina uz Županiju, koja je osnivač, svake godine sudjeluje u opremanju i financiranju škole.

– To je naša škola, to su naša djeca i zbog toga vodimo brigu o njihovom obrazovanju. Želimo da budu obrazovani u skladu s vremenom i digitalnom tehnologijom – istaknuo je načelnik.

Novu zgradu će nadograditi na već postojeću Dubrovnik Gradi se prva škola nakon 33 godine

Opet o reorganizaciji

Župan Tomašević naglasio je kako je ovo primjer odlične suradnje Županije, lokalnih zajednica, škola i vijeća roditelja u svrhu unapređenja školstva. On se založio za nastavak obnove i poboljšanja uvjeta u školama. Podsjetio je kako su energetskom obnovom škola ostvarene velike uštede u energentima te kako je u siječnju nabavljeno 68 novih računala za sve osnovne škole u županiji.

– Ponovno se priča o reorganizaciji i predlažu neke nove mjere, nova mreža škola, no u našoj županiji neće biti ukidanja, pa ni onih najmanjih škola u selima. Borit ćemo se da sve škole ostanu, jer one su pitanje opstanka naših sela i neiseljavanja mladih. Ta pitanja nemaju cijenu – naglasio je Tomašević.

Interkulturna škola Dunav propao projekt Norvežani žele povrat novca - interkulturna škola nema niti jednog učenika