Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Uspjeh na Danima turizma

Karlovac je jedna od najljepših kontinentalnih turističkih destinacija

1/3
Foto: Grad Karlovac
Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić uručio je Gordani Purgar plaketu i kazao da ona, ali i svi djelatnici Zelenila mogu biti ponosni jer je njihov trud i ovom nagradom prepoznat

Da je Karlovac jedna od najljepših turističkih destinacija na kontinentu, potvrđeno je na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma na kojima je Karlovac, kao jedini grad uz tri regije, bio jedan od tri finalista za titulu najbolje turističke kontinentalne destinacije. Osim tog priznanja, u Karlovac je stiglo i ono kojom je nagrađena Gordana Purgar, tehnička direktorica gradske tvrtke Zelenilo, koja je dobila nagradu u kategoriji Čovjek – ključ uspjeha, i to kao djelatnica na uređenju i održavanju okoliša.

Tvrtka Mladost teniski teren preuredila u novi multifunkcionalni za što su dobili 87.500 kuna U Karlovcu potražnja za terenima za badminton i mali nogomet

Priznanje svim kolegama

– Kako naša tehnička direktorica nije bila u Vinkovcima zbog poslovnih obveza u Belgiji, odlučili smo joj pripremiti malu svečanu dodjelu nagrade na koju smo svi zajedno jako ponosni. Ovo je nagrada za njen dugogodišnji rad na ovoj poziciji, ali i nagrada svim djelatnicima u tvrtki, na čelu s odjelom Parkovi koji vodi Orhideja Pavlić-Gojak. Zahvaljujući suradnji svih, nastaju prekrasne cvjetne kreacije u Karlovcu. Nagrada je svakako poticaj za budući rad – kazao je direktor Zelenila Tomislav Vukelić.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić uručio je Gordani Purgar plaketu i kazao da ona, ali i svi djelatnici Zelenila, mogu biti ponosni jer je njihov trud i ovom nagradom prepoznat.

– Karlovac je nadaleko prepoznat po parkovima i cvijetnjacima zbog svih vas i to je naša neprocjenjiva prirodna baština, nešto što drugi nemaju. Nagrada je osobna, iako da je postojala kategorija za tvrtku, i Zelenilo bi dobilo nagradu. Zahvala i karlovačkoj Turističkoj zajednici koja je kandidirala Gordanu Purgar i grad Karlovac u kategoriji top destinacije kontinentalnog turizma. U svakom slučaju, jedan od razloga zbog kojeg smo bili u finalu tog izbora su i naši jedinstveni parkovi i cvijetnjaci. Svi zajedno možete biti ponosni i zadovoljni na sve što radite svakoga dana, a ja vam osobno i u ime gradske uprave, čestitam i zahvaljujem na svemu što radite svakoga dana; od uređenja zelenih površina, grobalja i ostalog, do organizacije svih poslovnih obveza. Nagrade Gordani Purgar i Gradu Karlovcu samo su poticaj da budemo još bolji, kreativniji i uspješniji – kazao je Damir Mandić.

Foto: Grad Karlovac

Gordana Purgar kazala je da je nagrada priznanje i svim kolegama i radnicima tvrtke koji odrade sve što u upravi tvrtke osmisle. Zelenilo, naime, u Karlovcu održava 140 hektara zelenih površina, brine se za oko 10.000 stabala, uređuje i cvijećem oplemenjuje neke od desetak rotora u gradu te smišlja cvjetne kreacije; poput leptira, pauna, raznih natpisa na čak 1500 kvadrata cvjetnjaka. Brinu se i o 400-tinjak visećih košarica cvijeća.

– Ponosna sam jer je Hrvatska turistička zajednica prepoznala naš rad. Radimo dobro i kvalitetno, a priznanje je i poticaj da budemo još bolji, kreativniji i kvalitetniji kako bi svi Karlovčani, ali i brojni gosti i turisti uživali u našim parkovima, zelenim površinama i cvjetnjacima našega grada. Bez svih naših radnika ne bi bilo tog uspjeha – kazala je G. Purgar.

Foto: Grad Karlovac

Adut i parkovi

Gradonačelnik Mandić kazao je da u Karlovcu postoji zajednički interes svih dionika u turizmu; privatnog i javnog sektora i zajednički rad daje rezultate.

– Osim turističkih atrakcija poput slatkovodnog akvarija ili Muzeja Domovinskog rata naši su aduti i parkovi koje malo tko ima. Zadnjih godina imamo velika ulaganja u hotele; samo u odnosu na prošlu godinu imamo preko 150 hotelskih kreveta više, a bilježimo i ekspanziju privatnog smještaja. Došlo je i do promjene u paradigmi manifestacija; ove smo godine organizirali dvije manifestacije; Zvjezdano ljeto i Dane piva, s velikim turističkim potencijalom. U tom spletu aktivnosti i projekata, Karlovac se kristalizira kao destinacija koja može gostima puniti sadržaja za više od jednog dana. Svjesni smo da turisti kod nas ostaju jednu noć, no cilj nam je to produžiti. Zato nam predstoje dvije stvari; podizanje usluga i kvalitete u turizmu; u smještaju, restoranima i atrakcijama, što karlovačka Turistička zajednica već provodi. Druga je stvar što Karlovac sam po sebi nema snagu da postane turistima atraktivan više od dva dana, no s Karlovačkom županijom to može biti i četiri do sedam dana. Zato karlovačku priču želimo širiti i na županiju – kazao je gradonačelnik Mandić.