Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Tvrtka Mladost teniski teren preuredila u novi multifunkcionalni za što su dobili 87.500 kuna

U Karlovcu potražnja za terenima za badminton i mali nogomet

1/3
Foto: Tvrtka Mladost
Teren će se iznajmljivati svakodnevno od 8 do 22 sata. Cijena najma terena po satu za tenis je 30 kuna do 17 sati, a od 17 do 22 sata najam terena 60 kuna. Cijena najma terena za sat vremena nogometa, bez obzira na termin je 175 kuna. Rekreativcima starije životne dobi, svake srijede uz prethodnu rezervaciju termina, tener je na raspolaganju besplatno

Karlovačka tvrtka Mladost uredila je multifunkcionalni teren uz Školsku sportsku dvoranu Mladost na mjestu nekadašnjeg teniskog terena, za što su osigurali sredstva putem Donacijskog natječaja kompanije Heineken Hrvatska pod nazivom Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju.

Zatvorena cesta do Ozlja Pontonac nije rješenje, vozači moraju obilaziti Gornje Pokupje do siječnja

- Iz godine u godinu smanjuje se interes za najmom teniskih terena, a s druge strane povećavaju se zahtjevi za malonogometne terene i badminton. Analizirajući situaciju oko popunjenosti sportskih terena kojima upravlja tvrtka Mladost došli smo do zaključka da prenamjenom teniskog terena možemo dobiti polivalentno igralište dimenzija 35x16 metara, čime bismo obogatili sportske sadržaje i ponudu, te povećali iskoristivost naših sportskih terena. Projektu smo željeli dati i društveno odgovornu komponentu. Stoga ćemo rekreativcima starije životne dobi, svake srijede uz prethodnu rezervaciju termina, omogućili besplatno korištenje novouređenog terena - kazao je Ivan Uđbinac, direktor tvrtke Mladost. 

Foto: Tvrtka Mladost

Dodaje da je projekt proveden u dvije faze.

U prvoj fazi skinut je tenisit s teniskog terena, napravljena drenaža, postavljena odgovarajuća podloga, asfaltiran teren te obojena zaštitna ograda i postavljena nova mreža oko terena. Uklonjeni su dotrajali i bolesni čempresi, a na njihovo mjesto uskoro će biti posađeno novo raslinje. Mladost d.o.o. u prvu fazu projekta investirala je 119.192,10 kuna.

Dan neovisnosti u Karlovcu Nastupi, radionice, koncerti, besplatan ručak za sve građane...

U drugoj fazi postavljena je akrilna podloga ispod koje je ugrađena guma debljine sedam milimetara što je teren učinilo mekšim i sporijim. Ovako napravljen teren prilagođen je rekreativcima. Na ovoj se podlozi mogu igrati tenis, mini tenis, mali nogomet i badminton. Kompanija Heineken Hrvatska donirala je putem svog donacijskog natječaja 87.500 kuna za ovu podlogu. Ukupno je u ovoj fazi utrošeno 120.381,67 kuna, a razliku sredstava u iznosu od 32.881,67 kn osigurala je Mladost d.o.o iz vlastitih sredstava.

Foto: Tvrtka Mladost

obrana od poplave: počeli radovi u logorištu Nasipi uz obale Korane i Mrežnice štitit će Logorište, Malu Švarču, Turanj

- Zahvalni smo kompaniji Heineken Hrvatska što je ovaj projekt prepoznala kao projekt od značaja za zajednicu, te nam osigurala sredstva za njegovu realizaciju, jer bez prolaska na ovom natječaju realizacija ovog hvale vrijednog projekta ne bi bila moguća. Napominjemo da će se teren iznajmljivati svakodnevno od 8 do 22 sata. Cijena najma terena po satu za tenis je 30 kuna do 17 sati, dok je u periodu od 17 do 22 sata najam terena 60 kuna. Cijena najma terena za sat vremena nogometa, bez obzira na termin je 175 kuna. Ako se teren iznajmljuje na sat i pola tada je cijena 250 kuna - dodaje direktor Uđbinac.