Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Dan neovisnosti u Karlovcu

Nastupi, radionice, koncerti, besplatan ručak za sve građane...

1/17
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
I ulaz u Gradski muzej i Muzej Domovinskog rata na Turnju besplatan je za sve, tako da su građani mogli razgledati aktualne izložbe

Karlovčani su Dan neovisnosti proveli družeći se u centru grada; na Strossmayerovom i Trgu bana Josipa Jelačića. Tamo je za njih pripremljen bogat program; sve gradske tvrtke i ustanove, od vatrogasaca, vrtića, Čistoće, Inkasatora, Vodovoda i niza drugih, imali su svoje štandove na kojima su prvi ljudi tvrtki sa suradnicima razgovarali s građanima i pojašnjavali im sve što ih je zanimalo.

obrana od poplave: počeli radovi u logorištu Nasipi uz obale Korane i Mrežnice štitit će Logorište, Malu Švarču, Turanj

Uz to, građani su imali prilike vidjeti i brojne prezentacije; kako vatrogasaca koji često moraju na terenu rezati automobile, pa je ovoga puta to isprobao i gradonačelnik Damir Mandić, do vježbe policijskih službenika, a predstavili su se i iz HAK-a, Crvenoga križa, plesale su mažoretkinje, svirali članovi Puhačkog orkestra, nastupali KUD-ovi, svirao je Strings bend, a štandove s domaćim proizvodima imali su i lokalni OPG-ovi.

Osim toga, ulaz u Gradski muzej i Muzej Domovinskog rata na Turnju besplatan je za sve, tako da su građani mogli razgledati aktualne izložbe. Sve je 'začinjeno' besplatnim zajedničkim ručkom uz grah i pivo. Sličan su meni imali i članovi karlovačke podružnice MOST-a koji su kod kina Edison razgovarali s građanima i dijelili besplatan gulaš i pivo.

Mališani su posebno došli na svoje u Gradskom muzeju gdje su ih čekale brojne društvene igre, pričaonice i radionice, dok je u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, nakon mise, održan koncert Drugog načina i blagoslov motora koji su se nakon toga uputili do Starog placa.

Karlovački hram kulture uskoro u novom ruhu Obnavlja se fasada Zorin doma, uskoro na red dolazi i pozornica

Ovakva proslava Dana neovisnosti održava se u Karlovcu posljednjih pet godina kako bi građanima približili praznik koji znači neovisnost Hrvatske i potaknuli ih na zajedništvo.