Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
obrana od poplave: počeli radovi u logorištu

Nasipi uz obale Korane i Mrežnice štitit će Logorište, Malu Švarču, Turanj

1/11
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Vrijednost posla na karlovačkom području je 670 milijuna kuna, a ovaj posao vrijedan 44,4 milijuna kuna dio je tog projekta, kazao je u Karlovcu Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda

Ministar Tomislav Ćorić otvorio je gradilište na obali Korane u karlovačkom naselju Logorište gdje će se iduće dvije godine graditi gotovo šest kilometara dug nasip, posao vrijedan čak 44,4 milijuna kuna. Bit će sagrađeni nasipi uz obje obale Korane te uz desnu obalu Mrežnice, a štitit će mještane karlovačkih naselja Logorište, Mala Švarča i Turanj.

Gradska knjižnica u Karlovcu Projekt energetske učinkovitosti Gradska knjižnica zatvorena od 1. do 14. listopada zbog obnove

– Na ovom smo području riješili imovinsko-pravne odnose na 400 čestica, dok na čitavom karlovačkom području imamo oko 15.000 čestica koje trebamo riješiti. Vjerujem da ćemo do kraja godine riješiti 7000 čestica jer je potrebno da više od polovice čestica bude riješeno kako bismo projekt mogli prijaviti na fondove EU i tako osigurati gotovo 85 posto bespovratnog novca za projekt zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe za karlovačko i sisačko područje, ukupno vrijedan 900 milijuna kuna. Od tog iznosa, vrijednost posla na karlovačkom području je 670 milijuna kuna, a ovaj posao vrijedan 44,4 milijuna kuna dio je tog projekta – kazao Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda u Karlovcu.

Karlovački hram kulture uskoro u novom ruhu Obnavlja se fasada Zorin doma, uskoro na red dolazi i pozornica

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić i župan Damir Jelić zahvalili su građanima na strpljenju svih ovih godina kada su proživljavali poplave, te izrazili uvjerenje da će za tri do četiri godine Karlovac biti obranjen od poplava.

– Isprika svima koji su desetljećima doživljavali poplave uz Kupu, Koranu i Mrežnicu. Počinjemo rješavati probleme, projekt Kupa najkompleksniji je projekt poduzet u Hrvatskoj kad je riječ o obrani od poplava – kazao je ministar Ćorić. 

Inkluzivna izložba "Gledam dodirom" KARLOVAC Izložba "Gledam dodirom" otvorena u karlovačkoj Galeriji Vjekoslav Karas