Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Zatvorena cesta do Ozlja

Pontonac nije rješenje, vozači moraju obilaziti Gornje Pokupje do siječnja

Foto: snimio čitatelj
Postavljanje pontonca, na što je Hrvatske vojska bila spremna, predstavljalo bi opasnost za građane u slučaju nagle promjene vodostaja rijeke, pojasnili su stručnjaci

Iako je najavljena mogućnost da se uz most na Kupi u Gornjem Pokupju kod Karlovca koji je trenutačno zatvoren za promet zbog obnove postavi pontonac, to se ipak neće dogoditi.

obrana od poplave: počeli radovi u logorištu Nasipi uz obale Korane i Mrežnice štitit će Logorište, Malu Švarču, Turanj

Teren su obišli predstavnici MORH-a, Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta koji su i investitori rekonstrukcije mosta, te drugih službi i zaključili da nije moguće postaviti pontonac na rijeci koja u ovo godišnje doba; jesen i zimu u svom vodostaju varira i do šest metara. Postavljanje pontonca, na što je Hrvatske vojska bila spremna, predstavljalo bi opasnost za građane u slučaju nagle promjene vodostaja rijeke, pojasnili su stručnjaci.

Gradska knjižnica u Karlovcu Projekt energetske učinkovitosti Gradska knjižnica zatvorena od 1. do 14. listopada zbog obnove

Stoga je državna cesta koja spaja Karlovac i Ozalj i vodi dalje prema Sloveniji, do siječnja iduće godine zatvorena za promet, pa vozači moraju ići okolnim cestama i naseljima, zbog čega neki prelaze i dodatnih 40-ak kilometara. Inače, rekonstrukcija mosta vrijedna je 3,5 milijuna kuna. Kada završi, vozila će mostom voziti još neko vrijeme, do gradnje novog mosta koji će Hrvatske ceste izgraditi nekih 70-ak metara nizvodno. Novi će most biti puno duži, s obzirom na to da će biti postavljen poprečno na rijeku, ali i širi, dok će stari most ostati za pješake i bicikliste. Novi most koštat će oko 48 milijuna kuna.