Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
susret povijesnih postrojbi europe

Karlovačka građanska garda promiče tradicijske vrijednosti na svakom koraku

1/9
Foto: Grad Karlovac
Početkom listopada sudjelovali su na susretu povijesnih postrojbi Europe povodom 200. godišnjice otkrivanja spomenika poginulima u Napoleonskim ratovima

Karlovačka građanska garda promiče svoje vrijednosti pa tako i vrijednosti grada Karlovca i izvan zemlje. Početkom listopada sudjelovali su na susretu povijesnih postrojbi Europe povodom 200. godišnjice otkrivanja spomenika poginulima u Napoleonskim ratovima.

Nakon svete mise u katedrali sv. Petra i Pavla u Brnu, povijesne postrojbe iz Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske i Slovačke uputile su se prema Obelisku podignutom 1818. godine u čast poginulih vojnika s područja Moravske i Šleske.

Kuća Nikole Tesle u Karlovcu edukacijsko-turistički kompleks Kuća Nikole Tesle uskoro u Karlovcu

Nakon polaganja vijenaca na spomenik i odavanja počasti pucnjevima iz topova i pušaka, kolona povijesnih postrojbi krenula je u mimohod ulicama Brna.

Tijekom proslave Dana neovisnosti RH, 8. listopada 2018. godine, glavni tajnik Europskog saveza povijesnih vojnih postrojbi (UEWHG), Michael Islinger dodijelio je odličja dvojici pripadnika Karlovačke građanske garde.

Za posebne zasluge u radu na promociji tradicijskih vrijednosti povijesnih postrojbi Predsjedništvo Saveza odlikovalo je zamjenika zapovjednika KGG-a Marijana Žaju Križem za zasluge UEWHG, dok je pomoćnik zapovjednika KGG-a Dragan Krnjajić odlikovan Medaljom za zasluge UEWHG-a.

Albert Gajšak s novim proizvodom Makerphoneom Albert Gajšak Mladi karlovački intelektualac pokrenuo novi projekt