Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
vratili sa s čak tri svjetska zlata, srebrom i broncom

Karlovački plesači odlično prošli na završnici svjetskog plesnog natjecanja World Dance Masters

1/2
Foto: Plesni klub StArt
Na natjecanju je bilo više od 7.000 plesača, ovoga puta najviše iz Afrike, Austrije i Bugarske

Karlovački plesači plesnog kluba st.ART imali su odličan nastup i uspjeh na završnici svjetskog plesnog natjecanja World Dance Masters održanom u Poreču. U Poreč su otišli sa osam koreografija, a u Karlovac se vratili sa s čak tri svjetska zlata, srebrom i broncom. Lani su također bili na tom državnom natjecanju u plesu i osvojili su tri zlatna i tri brončana odličja!

Plesni studio Jete u Zaprešiću plesni studio jete u zaprešiću Mlade plesačice u Italiji privukle veliku pažnju i osvojile zlato

- Treću godinu za redom startovci idu na World Dance Masters u Poreč i jako sam zadovoljna rezultatima koje ostvarujemo, jer pokazujemo da su našli plesači u samom svjetskom vrhu. Ove je godine na natjecanju bili jako malo plesnih klubova iz Hrvatske, nas ukupno troje, tako da je, zapravo, svima bilo čudno vidjeti nas. Na natjecanju je bilo više od 7.000 plesača, ovoga puta najviše iz Afrike, Austrije i Bugarske. Jako smo zadovoljni uspjehom, posebno jer nismo išli s velikim očekivanjima. Zato je uspjeh koreografije 'Living in a box' tim veći jer su osvojile zlato među 20 top koreografija, bili su jedini iz Hrvatske u svojoj kategoriji i zapravo pobijedili u A ligi, među profi plesačima – kazala nam je Sanja Tek iz st.ART-a i autorica većine nagrađenih koreografija.

Svjetski dan plesa Na pozornici više od 300 plesača

Dodaje kako World Dance Star natjecanja idem već 14 godina i da je natjecanje danas daleko drugačije nego nekada; od toga da ima daleko više plesača, da su koreografije sve bolje, pa do organizacije koja je doista svjetska. Ove su godine, dakle prva mjesta i zlatna svjetska odličja osvojile njene koreografije “Living in a Box” (Juniors), zatim “GOGS!” (Mini koreografija) te “Hide & Seek” (Suvremeni ples, djeca). Srebro je osvojila također njena koreografija “Cast Away”(Juniors). Treće mjesto osvojila je koreografija Irene Gerovac Zrnić “The Shadow Behind Me”(Suvremeni ples,Juniori). Koreografija Drummer Boy osvojila je 8. mjesto.