Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Stožer civilne zaštite Grada Kaštela poziva građane na poštivanje odredbi nacionalnog stožera

Komunalni redari Grada Kaštela kontrolirat će provođenje mjera

Foto: Grad Kaštela
Stožer civilne zaštite Grada Kaštela, pod vodstvom načelnice Jadranke Matok Bosančić, zbog pandemije koronavirusa redovito se sastaje

Stožer civilne zaštite Grada Kaštela, pod vodstvom načelnice Jadranke Matok Bosančić, zbog pandemije koronavirusa redovito se sastaje. Dogovoreno je da će se obavljati kontrola provođenja mjera iz odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Kaštela: Problemi s rokovima uvažit će se zbog situacije s virusom

Pomoć starijima

Za početak, kontrole će obavljati komunalni redari Grada Kaštela, a ako bude potrebno, kontrole će obavljati uz asistenciju policijskih službenika.

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirat će dostavu osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja koronavirusom. Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti putem telefona 021/224-472 od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati. Iz Gradskog društva Crvenog križa Kaštela mole građane da ih za dostavu hrane zovu samo oni koji zaista nemaju nikoga tko bi im mogao pomoći s obzirom na to da je proteklih dana bilo mnogo poziva osoba za koje je procijenjeno da im dostava nije potrebna.

– Mole se svi sugrađani da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koje su same i nemaju pomoć obitelji ili druge osobe – poručuju iz CK Kaštela. Ujedno napominju da su djelatnici i volonteri koji dostavljaju lijekove i proizvode za održavanje zdravlja te nužne namirnice propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Zbog koronavirusa Nacionalni park Brijuni od danas zatvoren za posjetitelje

Mole da se pridržava mjera

I ovom prilikom Stožer civilne zaštite Grada Kaštela moli sve sugrađane da se pridržavaju ranije preporučenih mjera zaštite od koronavirusa kojima čuvamo svoje zdravlje i živote svojih najbližih. Apeliraju na starije od 65 godina i kronične bolesnike da ne izlaze van ako zaista nije krajnja nužda.

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja prošlog su tjedna imali čak tri akcije spašavanja na Kozjaku, i to građana koji su se s neodgovarajućom opremom uputili na planinarenje. Iz HGSS-a mole sve građane da se ponašaju odgovorno, osobito u ovim kriznim vremenima, kako ne bi nepotrebno tratili novac i resurse dok je nekim građanima pomoć potrebnija.