Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Solinski Advent nikad bogatiji, prvi put ima i zatvoreno klizalište

Koncerti Mjesnog odbora, Domenice, Zečića, Belana & Fiumensa, Minee, Pece...

Advent u Solinu
1/2
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Svečano otvaranje solinskog Adventa upriličit će se koncertom Domenice 13. prosinca, a večer će se nastaviti koncertom grupe Best. Potrudili smo se sugrađanima i dragim gostima ponuditi pregršt zabavnog i kulturnog programa – rekao je gradonačelnik Ninčević

Nikad bogatiji do sad adventski program u Solinu, predstavili su gradonačelnik Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, ravnatelj Javne ustanove u kulturi Solin Tonći Ćićerić i direktorica Turističke zajednice Solina Jelena Stupalo. Svečano otvaranje solinskog Adventa bit će 13. prosinca 2019. na blagdan Sv. Luce, a zatvaranje je najavljeno 6. siječnja 2020. godine.

ADVENT U POREČU Vrući aperol i vrući gin, istarske kobasice, sarma u burgeru, gira volta, kolač od mrkve, panettone…

Klizalište od 10 do 22 sata

– Svečano otvaranje solinskog Adventa upriličit će se koncertom Domenice 13. prosinca, a večer će se nastaviti koncertom grupe Best. Potrudili smo se da u najljepšem dijelu godine sugrađanima i dragim gostima ponudimo pregršt zabavnog i kulturnog programa, pritom misleći na sve generacije – rekao je gradonačelnik Ninčević naglašavajući kako će se po prvi puta manifestacija održati na platou ispred Osnovne škole Kraljice Jelene, Priko Vode

Djecu će osobito obradovati što će se ove godine u Solinu prvi put postaviti zatvoreno klizalište, dimenzija 20 puta 12,5 metara, površine 250 metara kvadratnih, o kojem je govorio voditelj solinskog Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Ante Parčina.

Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 10 do 22 sata, a od 10 do 12 sati besplatno je za djecu. Na platou ispred klizalište bit će postavljena bina na kojoj će se odvijati program za djecu.

U sklopu dječjeg programa bit će izvedeni lutkarski mjuzikli „Djed Mraz i šumske životinje“, „Božićna medalja za dobrotu“, „Novogodišnji šušur“ i „Gdje su pokloni Djeda Mraza“, a djecu će svojim zabavnim programom uveseljavati i klaun Šarenko predstavom „Zimska čarolija“.

Nikad bogatiji Advent u Kaštelima Nastupaju Alen Nižetić, Psihomodo pop, Crvena jabuka, klape Cambi i Sv. Juraj...

– Na platou će biti smještene kućice na kojima će biti ponuda gastro sadržaja primjerena za ovaj dio godine, a cijeli prostor bit će prigodno ukrašen. Nadam se da će ovogodišnji Advent u Solinu biti na zadovoljstvo svih naših sugrađana i naših gostiju – kazao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić najavio je kako će se u božićnim kućicama uz prigodne adventske predmete naći i odlična gastro ponuda za ljubitelje dobrog jela i pića, od kuhanog vina, punča, domaćih likera, soparnika, fritula, kroštula, kobasica, domaći sir, i još mnogo toga...

Ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin Tonći Ćićerić je najavio koncertna događanja.

– Uz najavljeno svečano otvaranje, najavljujemo koncerte Mjesnog odbora, Dražena Zečića, Nene Belana & Fiumensa, Borisa Oštrića & Ribara, Marka Pecotića Pece, a u 11 sati na Staru godinu nastupa Minea i njena plesna skupina, kao uvertira u dječji doček Nove godine. Ulaz je besplatan, a nakon koncertnih događanja za dobar ugođaj bit će zadužen DJ – najavio je Ćićerić.

gradovi prijatelji Na Adventu u Đakovu predstavlja se i Duvanjski advent

Direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo najavila je kako će se u posebnom šatoru održavati prigodne radionice za djecu kojima će prisustvovati i Djed Božićnjak, s kojim će se djeca moći družiti od 16 do 20 sati od 13. do 23. prosinca. Ulaz je slobodan, kao i na sve radionice koje će se održavati svakih sat vremena u grupama po desetoro djece.
Direktorica Stupalo je najavila i već prepoznatljivu solinsku Kolendru, tradicionalne napjeve.

Rast turističkih brojki

– Svake godine posjetimo druge obitelji koje nas žele ugostiti. Solinska Kolendra ove godine kreće ispred crkve sv. Anastazije u Sveto Kaju u 16 sati na dan Sv. Stipana – rekla je Jelena Stupalo.

Dodala je kako su izuzetno zadovoljni turističkim rezultatima za prvih 11 mjeseci ove godine.Ostvarili su 27 posto više dolazaka.

– Solin nema velik broj ležajeva, ali iz godine u godinu imamo rast turističkih brojeva. Samo u studenom rast je preko 60 posto! – istaknula je Stupalo.

Zimska čarolija i ove godine u Kutini donosi bogat program Glavni adut je klizalište od 500 kvadrata, no do 6. siječnja bit će sadržaja i za velike i male

Upravo ovakve manifestacije pridonijele su dobroj posjećenosti. Nakon Adventa slijedi Solin Winterfest.

– Solin ima što ponuditi svojim gostima u hladnijem dijelu godine – zaključila je Stupalo i, s ostalim sudionicima konferencije, pozvala na solinski 
Advent.