Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
U petak počinje dugoočekivana Adventska čarolija u Orahovici

Koncerti, nagradne igre, zabavni sadržaji i bogata gastroponuda

Advent u Orahovici
1/5
Foto: Tomislav Pančić
Svi su pozvani da u petak u 17 sati donesu ukrase od kuće i okite božićnu jelku

Puna dva mjeseca trajale su pripreme za ovogodišnju drugu orahovačku Adventsku čaroliju. Središnji gradski trg ponovno će odisati blagdanskim ugođajem. Vrijedni djelatnici Turističke zajednice i Grada Orahovice osmislili su pregršt programa i s nestrpljenjem očekuju petak, 14. prosinca kako bi svojim sugrađanima, ali i brojnim gostima pokazali što su pripremili.

Školski medni dan Školski medni dan u županiji Teglicu meda u nacionalnoj staklenci kući ponijelo 900 učenika

Svoj obol dalo je i komunalno poduzeće Papuk koje sudjeluje u izradi svih zanimljivih rekvizita potrebnih za ovu manifestaciju. Tijekom 18 dana, koliko će “čarolija” trajati, svatko će pronaći nešto za sebe. Brojni koncerti, nagradne igre, zabavni sadržaji, bogata gastroponuda, zalog su odlične zabave, ljubavi, druženja i zadovoljstva. Kako je prošlogodišnja Adventska čarolija proglašena jednim od najboljih advenata u Slavoniji, svakako se može očekivati samo još bolja organizacija i zanimljiviji program.

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin također s nestrpljenjem očekuje početak manifestacije.

Foto: Tomislav Pančić

Osamnaest dana zabave

– Sve je spremno i jako se radujem petku i početku naše druge Adventske čarolije. Prošle godine bilo je fantastično, pa nema razloga da ove ne bude još bolje. Osamnaest dana svi putevi vodit će na središnji gradski trg, gdje će se odvijati gotovo svi najavljeni sadržaji. Uvjerena sam da će u programu koji smo složili svatko pronaći nešto za sebe – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin. Adventski program u Orahovici uistinu je bogat.

Organizatori su uvidjeli kako u posljednjem mjesecu u godini u gradu ima uistinu mnogo događanja te su ih odlučili objediniti i udružiti snage kako bi svojim sugrađanima, ali i svim posjetiteljima pružili uistinu jedinstven blagdanski ugođaj. Sve će započeti u petak kićenjem božićnog drvca s građanima u 17 te koncertom Adrijane Baković u 19 sati. Trg će ispuniti prigodno uređene kućice u kojima svoje proizvode nude orahovački ugostitelji i vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a uljepšat će ga tisuće lampica na boru, svijetleći anđeli, slama, drveni snjegovići… Sav blagdanski ugođaj i cijeli trg i središte grada oživjet će okupljanjem djece i građana koje organizatori pozivaju da prvi dan programa ukrasima donesenim od kuće okite božićnu jelku.

Foto: Tomislav Pančić

Škole dobie laptope i interaktivne ploče Župan Igor Andrović podijelio informatičku opremu u četiri srednje škole Stiglo 30 prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče

I ove godine organizira se Dječja tvornica zabave, u kojoj će mališani moći pisati pisma djedu Božićnjaku sa svojim željama, gledati animirane filmove i crtati likove iz svoje mašte ili slikovnica koje su čitali. U program je uklopljen i dječji nogometni turnir “Zimkor”.

Petnaestak koncerata koji se održavaju u sklopu programa završit će na Silvestrovo. U Orahovicu ove godine dolaze već etablirani glazbenici, ali i oni koji tek traže svoje mjesto pod suncem.

“Lanterne dobrih želja”

Stići će i Betlehemsko Svjetlo Mira. “Lanterne dobrih želja” put neba će poslati poruke mira i zajedništva, a sve će kulminirati velikim dočekom Nove godine i šarenim vatrometom. Gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalila je svima koji su dali vrijedan doprinos adventskom programu kojim će na jedinstven način predstaviti grad, iskoristivši prigodu da pozove sve da posjete Orahovicu.

Viroexpo napokon više neće biti "podstanar" Novi datum velike manifestacije Viroexpo od 15. do 17. ožujka, u novoj, modernoj hali

– Osim lude zabave i sjajne atmosfere, Orahovica nudi i mnoštvo drugih lijepih sadržaja i aktivnosti, pa pozivam sve drage sugrađane, ali i posjetitelje da dođu u naš grad i posjete mjesto najboljeg prosinačkog druženja u Slavoniji – istaknula ja gradonačelnica.

Ovogodišnji pokrovitelji Adventske čarolije u Orahovici su Bijelić d.o.o. i Papuk d.o.o., a glavni sponzori Agencija Paun, Ledo i Papuk Plin. 

Foto: Tomislav Pančić

Program Adventa u Orahovici

14. prosinca

17:00 - Otvorenje Adventa, kićenje božićnog drvca s građanima;

19:00 - koncert Adrijane Baković

15. prosinca

20:00 - koncert grupe Instinkt

16. prosinca

- dječji nogometni turnir “Zimkor”

20:00 - koncert a ccapella grupe Akvarel

17. prosinca

17:00 - predstava za djecu “Audicija za Djeda Mraza“;

18:00 - Moderni ples i dječji folklor (OŠ I.B.M.)

18. prosinca

17:30 - Nastup djece podr. škole N. Jošava;

18:00 - Koncert glazbene škole Slatina p.d. Orahovica

19. prosinca

18:00 - dolazak Betlehemskog Svjetla Mira;

19:00 - nastup KUD-a Crkvari s prijateljima

20. prosinca

7:00 - nastup vrtićke plesne grupe Palčić;

18:00 - posjet Lede Mede;

19:00 - koncert benda OK Klub

21. prosinca

7:00 - Pisanje pisama Djedu Božićnjaku i izrada origami kuverti;

20:00 - koncert benda Gužva u 16-ercu

22. prosinca

19:00 - Tamburaški sastav Kontra

23. prosinca

- završnica dječjeg nogometnog turnira “Zimkor”;

18:00 - koncert puhačkog orkestra DVD-a Orahovica;

19:00 - koncert grupe Christmas trio;

20:00 - nastup DJ-a Chill & DJ Rofellos

24. prosinca

9:00 - Badnji doručak, Društvo prijatelja Hajduka

25. prosinca

7:00 - Božićno čestitanje - Sretan Božić svima!

26. prosinca

16:00 - predstava za djecu “Božićna čarolija”;

19:00 - nastup DJ-a M Bee

27. prosinca

17:00 - Čitanje Božićnih priča;

19:00 - nastup benda Zvučni zid

28. prosinca

20:00 - nastup grupe Still band

29. prosinca

20:00 - Neki novi klinci - Balašević tribute bend

30. prosinca

16:00 - Dječji doček Nove godine (kinodvorana);

19:00 - nastup TS Panona;

20:00 - puštanje Lanterni dobrih želja

31. prosinca

22:00 - Doček Nove godine

- koncert grupe Zlatne strune

Svaki dan od 14. do 29. prosinca:

Dječja tvornica zabave

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić turistički promet raste i u posezoni Hrvatske advente promoviraju u 8 zemalja