Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
GRAD LABIN

Kontrola parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom prošla bez većih kažnjavanja

Kontrola parkirnih mjesta
Foto: Grad Labin
Kontrola je provedena na 15 lokacija na području Grada Labina.

Udruga osoba s invaliditetom Labin provela je jučer u suradnji s prometnim redarima Grada Labina i Policijskom postajom Labin kontrolu parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, kontrolu znakova pristupačnosti te akciju „Nogostup je za pješake“.

LABIN Uređena pješačka staza u Ulici Prilaz Kršin

Kontrola je provedena na 15 lokacija na području Grada Labina: parkiralištima kod Osnovne škole Matije Vlacica, Centra „Liče Faraguna“, pošte u centru, boćališta, Rock Caffea, na Trgu labinskih rudara, kraj Srednje škole Mate Blažine, oko HZMO-a, kod Policijske postaje Labin, Doma zdravlja, marketa Kature, Opskrbnog centra, Plodina, INA-e, Croduxa.

Prilikom kontrole na jednom vozilu zatečena je nevažeća oznaka pristupačnosti osobe s invaliditetom te je vozač upozoren i odmah reagirao izradom novog, kao i ostali vozači kojima je istekao znak pristupačnosti za osobe s invaliditetom te su dužni u što kraćem roku produžiti isti. Par vozača parkiranih na nogostupu dobilo je upozorenje, a sljedećim prekršajem slijedi im kažnjavanje.

Vrijednost prve faze radova je 1,87 milijuna kuna Radovi na Buba baru u punom jeku, “nastanio” se i Matakovićev Mali Ivica

"Kontrolom lokacija bili smo zadovoljni jer su vozila bila ispravno parkirana, uglavnom označena ispravnim znakom pristupačnosti ili na mjestima namijenjenim za parkiranje osoba s invaliditetom. Labinjani su u pravilu zaista osviješteni i poštuju parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Onima koji isto ne poštuju poručujemo: Uzeli ste moje parkirno mjesto, želite li preuzeti moj invaliditet?", kaže Daniel Zahtila, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Labin. Akcija je provedena u organizaciji Grada Labina, Labin Zdravog grada, Udruge osoba s invaliditetom i Policijske postaje Labin.

"Zahvaljujemo građanima na suradnji i poštivanju mjesta za osobe s invaliditetom", priopćili su iz Grada.