Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
SkillMe 2023.

Korak prema novim investicijama i produbljivanju dobrih odnosa

Foto: bpz.hr
Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Gašper Dovžan posjetio Brodsko-posavsku županiju

Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Gašper Dovžan iskoristio je gostovanje na međunarodnoj konferenciji o povezivanju industrije i srednjoškolskog obrazovanja SkillMe 2023. u brodskoj Tehničkoj školi za susret sa županom Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijelom Marušićem u Uredu župana.

Cilj sastanka bila je uspostava novih kontakata vezanih za daljnje mogućnosti investiranja slovenskih investitora na području Brodsko-posavske županije, a uz sve to i učvršćivanje prijateljskih odnosa Hrvatske i Slovenije kao susjednih država koje imaju dobru suradnju s naglaskom na poslovni i turistički segment.

Glavna tema razgovora bila je kako dvije susjedne države mogu surađivati i funkcionirati u kontekstu novih perspektiva, daljnje povezivanje i suradnja.

Župan Marušić predstavio je najvažnije županijske projekte i sjajne rezultate povlačenja europskih sredstava, zahvaljujući kojima su energetski obnovljene osnovne i srednje škole te bolnice. Razgovaralo se i o mogućim projektima prekogranične suradnje.

Veleposlanik Dovžan istaknuo je kako je Hrvatska važan gospodarski partner Sloveniji, posebno otkako je Hrvatska ušla u Europsku uniju.

Slavonija i Slovenija imaju mnogo poveznica, od povijesnih do današnjih, pa se vjeruje da će u kulturnom, gospodarskom i sportskom smislu imati pregršt manifestacija u narednom razdoblju. Veleposlanik Dovžan izrazio je nadu kako će se suradnja produbiti i proširiti u gospodarskom području s naglaskom na razmjenu pozitivnih iskustava i znanja.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA U fokusu napuštene životinje, protugradna obrana, plaće... HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA Lokalna demokracija u Hrvatskoj slavi trideset godina postojanja BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Nužno još čvršće povezivanje strukovnih škola i industrije