Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA

Lokalna demokracija u Hrvatskoj slavi trideset godina postojanja

Foto: bpz.hr
Župan Danijel Marušić na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija u Gospiću

Povećanje sredstava za decentralizirane funkcije, status regionalnih koordinatora te nastavak sporazuma o preuzetim poslovima državne uprave neke su od tema o kojima se raspravljalo na 63. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija u Gospiću.

Na prijedlog Istarske županije razgovaralo se i o tome kamo ide hrvatski turizam, uz obilje drugih tema, važnih za funkcioniranje svih hrvatskih županija.

Na sjednici je, uz župane, sudjelovao i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, s kojim je dogovoren nastavak dijaloga o apsorpciji financijskih sredstava unutar višegodišnjeg financijskog okvira EU, te predstavnici Ministarstva financija i Ministarstva pravosuđa i uprave. Sjednicom je predsjedavao brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

– Hrvatska zajednica županija funkcionira na načelu ravnopravnosti i poštovanja, mi smo partneri s Vladom RH. Sve eventualne nedoumice i probleme nastojimo riješiti upravo na ovakvim sastancima. Zahvaljujem ministru Erliću i svim njegovim suradnicima koji su danas bili s nama, a posebna zahvala na domaćinstvu i prijemu našem kolegi, ličko-senjskom županu Ernestu Petryju – rekao je Marušić.

Brodsko-posavski župan tom je prilikom najavio dva velika događanja u ovoj godini. Riječ je obilježavanju 30 godina lokalne demokracije u Hrvatskoj i 20 godina djelovanja Hrvatske zajednice županija. Svečana obljetnica održat će se u travnju u Opatiji, u Primorskoj-goranskoj županiji, iz koje je i potekla ideja o osnivanju Zajednice. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Nužno još čvršće povezivanje strukovnih škola i industrije BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Ploča koja podsjeća kolika je žrtva podnesena za slobodu BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Pravodobne mjere sačuvale gospodarstvo i radna mjesta