Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Luščić

Krenuli s uređenjem bivše vojarne

U prvoj fazi tvrtka Zelenilo ruši stabla
1/6
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Planiramo u ožujku sudjelovati na natječaju na kojem će mladi arhitekti, iz Hrvatske i Europe, moći predložiti idejna rješenja kako bi ovaj prostor trebao izgledati i kako ga urediti, kazao je Mandić

Do svibnja će karlovačke gradske tvrtke Zelenilo, Vodovod i kanalizacija i Čistoća očistiti prostor bivše vojarne Luščić. Zelenilo je jučer započelo s rušenjem 47 od 300 stabala u prostoru vojarne koja su oštećena ili suha, a od 29 objekata 16 će biti uklonjeno zbog narušene statike.

Karlovac Demografija se u Karlovcu promišlja kao stvaranje poticajnog okruženja za sve generacije U pet godina za vrtiće izdvojili više od 80 milijuna kuna

- Šest će objekata dobiti udruge na korištenje, za dio su zainteresirane sportske udruge, a neki će objekti postati skladišta ustanovama i tvrtkama. Bit će uklonjeno i 800 metara žice zarasle u živicu i očišćeno dva kilometra kanalizacijske mreže. Iz proračuna će za sve biti izdvojena tri milijuna kuna. Samo za rušenje objekata 1,8 milijun kuna – kazao je Ivan Mrzljak, karlovački dogradonačelnik.

Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da, dok ne započne uređenje ovog dijela grada, žele da to bude siguran prostor za građane, da mogu slobodno i mirno šetati.

- Planiramo u ožujku sudjelovati na natječaju na kojem će mladi arhitekti, iz Hrvatske i Europe, moći predložiti idejna rješenja kako bi ovaj prostor trebao izgledati i kako ga urediti – kazao je Mandić.

Vojarna Luščić Grad Karlovac Udrugama i klubovima prostor u najam za 50 lipa po kvadratu