Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradonačelnik Ostrošić posjetio slatinsku ispostavu HZZ-a

Kronično nedostaje radne snage

Gradonačelnik Ostrošić posjetio slatinsku ispostavu HZZ-a
Foto: Mihaela Feldi
Prostorije slatinske ispostave HZZ-a renovirane su u protekle dvije godine te su opremljene novom tehnologijom, poput računalnog infopulta koji će pomoći nezaposlenima u bržem pronalaženju informacija.

Ukupno je 1469 nezaposlenih osoba u evidenciji slatinske ispostave HZZ-a, prema podacima s konca siječnja. U samoj je Slatini pak 514 nezaposlenih, što je informacija od proteklog tjedna.

Poticajnim mjerama do razvoja gospodarstva Mladim vinkovačkim poduzetnicima HZZ isplatio gotovo dva milijuna kuna poticaja

Gradonačelnik Denis Ostrošić posjetio je slatinsku ispostavu HZZ-a i upoznao se mjerama koje se provode s ciljem povećanja zaposlenosti, usklađivanja ponude i potražnje, kao i informiranja sudionika na tržištu rada.

– Trenutačno najveći problem u radu Zavoda je europski trend, odnosno kroničan nedostatak radne snage. No pružamo maksimalno sve usluge na tržištu rada, od provođenja testiranja potencijalnih kandidata za poslodavce, svih mogućih profiliranja i obrazovanja, poslodavcima se nudi i besplatan prostor za razgovor s kandidatima, kao i besplatno objavljivanje natječaja – istaknuo je Hrvoje Belobrk, predstojnik Područnog ureda HZZ-a Virovitica.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu župana za drugu polovicu 2018. godine. Podnesena su i izvješća o ukupnoj šteti od elementarnih nepogoda u 2018. koja iznosi 8,9 milijuna kuna Na Županijskoj skupštini potvrđena inicijativa iz 2018. Županija od HZZO-a traži izmjenu Mreže hitne medicine i 60 T1 timova, 5 T2 timova, doktore...

Prostorije slatinske ispostave HZZ-a renovirane su u protekle dvije godine te su opremljene novom tehnologijom, poput računalnog infopulta koji će pomoći nezaposlenima u bržem pronalaženju informacija. Preostaje još samo urediti prilaz zgradi.

HZZ je u Slatini, inače, nedavno poslodavcima i nezaposlenima predstavio uvjete za korištenje mjera poticanja zapošljavanja.

zavod za zapošljavanje Poticajna mjera osposobljavanja Od administratora do konditora uz pomoć HZZ-a

Gradonačelnik Ostrošić tom je prigodom istaknuo kako je Grad lani dao više od 800.000 kuna kroz poduzetničke mjere poduzetnicima, a ove godine je za tu namjenu pripremljeno 1,5 milijuna kuna.